Драстичен скок на глобите за нарушителите на пътя, поиска вътрешният

...
Драстичен скок на глобите за нарушителите на пътя, поиска вътрешният
Коментари Харесай

Калин Стоянов с призив за увеличение на глобите за шофьори и отнемане на книжки

Драстичен скок на санкциите за нарушителите на пътя, изиска вътрешният министър Калин Стоянов след тежката злополука в Пловдив, при която починаха момче и момиче, а други двама са в тежко положение.

" Следва да има фрапантно изменение и завишаване на санкциите по пътищата. Те да бъдат събирани, по този начин както ние сега вършим. Имаме повишение на събираемостта с40% със същия интервал за предходната година ", акцентира той.

По думите му с 40% е нараснала събираемостта на санкциите тази година. Сред завишаване на глобите той уточни, че би трябвало да зачести и отнемането на шофьорската брошура за нарушавания на пътя.
Завишаване на санкциите за нарушавания на пътя
Според Стоянов по-често би трябвало да се ползва и глобата лишаване на удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство.

Вътрешният министър Калин Стоянов прикани за фрапантно завишаване на санкциите за нарушавания на пътя, както и за лишаване на шофьорски книжки, откакто разяснява,при което починаха момче и момиче, откакто отсякоха няколко дървета и колата се разцепи на две, а други двама младежи са в болница в тежко положение.

Починалият водач има 16 нарушавания за три години. 21-годишният юноша е наследник на чиновник на КАТ в града.

" Всички би трябвало да схванат, че ние имаме проблем с пътната сигурност. На първо място е възпитанието.

Оттам би трябвало да стартираме. За няколко месеца ние вършим разбор, че последните тежки ПТП са точно от млади водачи, които самокатастрофират, което значи, че ние имаме проблем и с образованието.

Следва да има фрапантно завишаване на санкциите по пътищата и те да бъдат събирани ", сподели министърътв Полски Тръмбеш, където участва на откриването на двеполицейски ръководства.

Той изясни, че главната причина за случая е извънредно високата скорост.

" Фактът, че имаме две дървета, които са пометени, и един доста здрав автомобил, раздвоен на две. Според мен този автомобил се е движил с към 200 км/ч. ", разяснява Стоянов.

Според него Министерство на вътрешните работи прави, каквото би трябвало, само че през последните месеци са зачестили злополуките с млади водачи.
Инцидента в Арбанаси
Вътрешният министър разяснява иинцидента в Арбанаси, при който дете простреля друго дете по време на празненство.

По думите му е безконтролно да се остави оръжие без контрол, когато в близост има деца.

" Случилото се в Арбанаси е голям шанс. Ситуацията можеше да приключи доста по-тежко. Аз не мога да си обясня по какъв начин човек на такава възраст може безнадзорно да остави такова съществено оръжие ", разяснява вътрешният министър.

Той акцентира, че на притежателя на оръжието следва да бъде повдигнато обвиняване.

" Собственикътна оръжиетобил е арестуван с полицейска мярка до 24 часа, всички дейности, които се правят и все още се съгласуват с прокуратурата ".

По думите му на лицето е връчена призовка.

" В четвъртък следва да се яви, с цел да бъде притеглен в качеството на обвинен. В момента не е, защото от прокуратурата желаят да имат конкретика от експертизата за каква телесна щета става дума, защото обвиняването ще бъде друго ", сподели още Стоянов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР