Съставът на Софийския апелативен съд (САС) със своето решение да

...
Съставът на Софийския апелативен съд (САС) със своето решение да
Коментари Харесай

Искат оставката на съдиите пуснали Джок Полфрийман

Съставът на Софийския апелативен съд (САС) със своето решение да освободи предварително Джок Полфрийман подрони справедливостта и извърши закононарушение против българската държавност. Това сподели на конференция бащата на убития от австралиеца през 2007 Андрей Монов - Христо Монов, представен от Дарик.

Повод за това стана решението на Върховния касационен съд (ВКС) да остави без разглеждане настояването на основния прокурор за обновяване на делото пред САС за убийството на Андрей Монов.

Полфрийман трябваше да лежи в пандиза с 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година в центъра на София, само че съдийски състав, управляван от шефа на САС Калин Калпакчиев, го освободи предварително през предишния октомври - с към 7 години преди крайното изтърпяване на присъдата. Аргументът на тримата съдии беше, че пандизчията се е поправил и научил български език. От управлението на пандиза изрекоха противоположното мнение, че наказаният ни минимум не се е поправил, само че и е направил нарушавания през годините зад решетките.

Днес Христо Монов още веднъж настоя за оставката на съдийския състав, управляван от шефа на САС Калин Калпакчиев. По адрес на шефа на Върховен касационен съд - Лозан Панов, той означи, че колкото по-бързо напусне поста си, толкоз по-добре.

" С това си определение съставът - Калпакчиев, Иванова, Магдалинчева, подрони, заради своите зависимости, устоите на държавата- справедливостта, и по този начин извърши закононарушение против българската държавност ", уточни той.

" Настоявам от първия ден за оставка на този състав. При Лозан Панов - там нещата са много по-дълбоки. Има една група хора, които се явяват представители на така наречен глобализъм, неолиберализъм. Лозан Панов е типичният представител на това преодоляване на държавността от непознати на България ползи. Една институция подменя друга, сходни хора могат да ви лишават благосъстоятелност, да заличават политически субекти... А и този писък против прокуратурата, тъй като тя доста им пречи. Само 5 мин. след акта на Върховен касационен съд във Facebook килърът на сина ми искаше оставката на предходния основен прокурор. Те не стопират, когато им дадеш малко. Искат още и всичко е под един доста благовиден претекст - отбрана на правата на индивида. Като защитавате правата на индивида, за какво пускате рискови за хората?! ", избухна Христо Монов.

" Лозан Панов е необикновен случай, унищожава тайно точно доверието в правосъдната власт. Да снимаш чалга клип с това наличие в Съдебната палата, която е знак на справедливостта... Колкото по-рано този човек напусне този пост, толкоз по-добре за всички ", продължи той.

Христо Монов добави, че обмисля доста способи за цивилен напън, до момента в който съдиите от състава не бъдат отстранени. По мотив на дисциплинарното произвеждане и идното решение на Висш съдебен съвет, той разяснява:

" Надявам се час по-скоро да завърши процедурата. Случаят е явен и знакът, който би трябвало да дадат, е да изрежат този израстък от българската правосъдна система. Обмислям доста способи, само че това ще бъде непрестанен цивилен напън, до момента в който тези тримата не работят нещо друго. Щом са толкоз положителни адвокати, работа за адвокати - бол. Нека се демонстрират в друга сфера на юридическата активност, за съдии не стават “.

Той за следващ път посочи, че съставът на САС има зависимости от Българския хелзинкски комитет.

" Това са тежки зависимости, тъй като този комитет, въпреки да се назовава Български хелзинкски комитет - не е български. Той насажда непознати обичаи, обичай и нематериалност, а отбраната на човешките права се свежда до това да пазиме правата на хора, които са направили тежки закононарушения, както в тази ситуация на килъра на сина им. Този състав на САС приема характерността, призната от БХК, а не тази от формалните български управляващи - тези в пандиза, които са следили държанието на Полфрийман ", изясни Монов.

По мотив молбата на Плофрийман до основния прокурор за обновяване на делото, Христо Монов сподели, че няма нищо срещу.

" Това е тезата на новия му бранител, че той би трябвало да бъде оправдан. Но това искаше и основния прокурор Цацаров - да го обновим делото. Уж новите фрагменти съм ги гледал най-малко 100 пъти. Няма нищо ново, ще има и нещо митично, както имаше сякаш нападнати роми, които не се появиха на никое място. Той не е самичък, зад него стои финансова поддръжка. БХК е добре стимулиран да си прави тая работа. Нека да обновим делото. Аз желая единствено за една нощ да се върне в пандиза, по този начин ще му се зарадват там... ", добави той.

Монов разяснява и дейностите на изпълнителната власт по случая. Той описа по какъв начин, когато Христо Иванов е бил правосъден министър, е присъединил в работната група за ремонти в Закона за изтърпяване на наказванията член от затворническото съдружие с аргумента, че представител от там е добре да взе участие.

" Ако на следващия ден променяме Наказателен кодекс в частта за педофилия, педофил ли ще вземем в работната група, тъй като той най-добре познава казуса ", запита Монов.

" А другият акт на присъединяване на изпълнителната власт - министър на настоящо държавно управление да одобри палач, който непрестанно плюе страната ни, това към този момент не го разбирам ", сподели той по адрес на Данаил Кирилов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР