Състав на кюстендилския окръжен съд наложи постоянна мярка за задържане

...
Състав на кюстендилския окръжен съд наложи постоянна мярка за задържане
Коментари Харесай

Банковият обирджия от Дупница остана в ареста

Състав на кюстендилския областен съд наложи непрекъсната мярка за задържане за някогашния служител на реда Крум Йорданов, който в четвъртък ограби близо 54 хиляди в лв., евро, долари и лири от клона на ЦКБ в Дупница, съобщи БНР.

Мотивите на състава са изключителната социална заплаха на осъщественото закононарушение - грабеж на банка с приложимост на мощ по отношение на служителка на банковия клон, пукотевица и това, че е измежду бял ден в центъра на Дупница. Както и че има възможност Йорданов да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Според чл.199 от Наказателен кодекс, по който е упрекнат, в случай че бъде приет за отговорен, Йорданов може да получи от 5 до 15 години затвор.

На съвещанието той сподели, че е работил импулсивно, бил в несъответстващо положение, не знаел какво прави, от две-три години е на медикаменти и сега на осъществяването на обира не е имал една стотинка в себе си. Стана ясно и че живее на фамилни начала с жена от Дупница, от която има две деца и се грижи за тях.

Наблюдаващият прокурор Ангел Байрактарски за правосъдното решение:

„ Признал се е за отговорен. Надявам се в относително къси периоди да приключим досъдебното произвеждане, то се организира с особена активност, и в скоро време да бъде импортирано и в съда “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР