Съсловната организация на медицинските сестри - Българската асоциация на професионалистите

...
Съсловната организация на медицинските сестри - Българската асоциация на професионалистите
Коментари Харесай

Асоциацията на медицинските сестри иска извинение от говорителя на кабинета Антон Кутев

Съсловната организация на медицинските сестри - Българската асоциация на експертите по здравни грижи (БАПЗГ) упорства за обществено опрощение от представителя на служебното държавно управление Антон Кутев поради негово изявление във връзка ползващите неплатен отпуск висши фрагменти в системата на Министерство на вътрешните работи, в което прави неуместна отпратка към медицинските сестри.

Коментарът на Кутев, обидил медицинските сестри, гласи буквално: “Така не се прави. Те би трябвало като са толкоз огромни служители на реда да са мъжки момчета и в този момент да излязат в отпуска, с цел да не ги уволнят, това дето се вика върви за медицински сестри “. Изказването му е част от репортаж на телевизия ON AIR, излъчен на 17.05.2021 година

БАПЗГ излезе с отворено писмо по случая, което изпрати до президента Румен Радев, министър-председателя на служебното държавно управление Стефан Янев, здравния министър доктор Стойчо Кацаров и медиите.

“Категорично не сме съгласни с внушението, че медицинските сестри са подготвени да подценен извънредно значимата си и виновна грижа за пациентите под опасност от хипотетични наказания “, се споделя в позицията на съсловната организация.

Цялото ни съсловие е изумено и отвратено от това неуместно изявление . В днешните тежки времена, в които хората в целия свят показват благодарността си към тези, които се грижат за болните съпричастно, умело, професионално и с риск за личния си живот, от устата на представителя на държавното управление идва оценка за съмнителни качества и неприлично професионално държание на медицинските сестри “, написа още в отвореното писмо, подписано от ръководителя на организацията Милка Василева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР