Същевременно Украйна призова западните си съюзници да й доставят повече

...
Същевременно Украйна призова западните си съюзници да й доставят повече
Коментари Харесай

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обяви, че свиква резервисти за определен период

Същевременно Украйна прикани западните си съдружници да й доставят повече оръжия и да й дадат гаранции за бъдещо присъединение към Европейския съюз, с цел да я поддържат против Русия.

 

Той обаче, отхвърли оповестяване на обща готовност, откакто Русия заяви, че изпраща войски в Източна Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Зеленски сподели, че продължава да търси дипломатически пътища за излизане от рецесията и приветства готовността на Турция да взе участие в договаряния сред страните. Същевременно той съобщи, че Украйна няма да отстъпи територия на Русия.

В послание към народа след междупартийно съвещание в Народното събрание Зеленски разгласи стратегия на " стопански национализъм ", включваща стимулиране на локалното произвеждане и понижаване на Данък добавена стойност върху петрола.

“Тази заран изпратих на английската външна министърка писмо, с цел да желая спомагателни отбранителни оръжия за Украйна ”, съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба на конференция в посолството във Вашингтон. Той посочи, че ще насочи същото искане към американската страна.

“Ще активизираме целия свят, с цел да получим всичко, от което се нуждаем, с цел да засилим отбранителния си потенциал ”, добави Кулеба. Той насочи и апел към Европейски Съюз да отхвърли съмненията, неохотата и скептицизма, “съществуващи в европейски столици и да даде на Украйна обещанието за бъдещо присъединение ”.

Кулеба приветства значимото решение на Берлин да спре узаконяването на газопровода " Северен поток " 2 след признаването на украинските сепаратистки територии от страна на Москва, само че прикани за “повече мощни наказания ” против Русия.

“Сметката на Путин беше, че неговото решение ще остане без последици. И при липса на наказване се ускорява апетитът за експанзия ”, акцентира украинският външен министър.

Горната камара на съветския парламент позволи през днешния ден на президента Владимир Путин да изпраща войски в чужбина, без да посочи мащаба или графика на разполагането им, отбелязва Агенция Франс Прес, като акцентира, че опасенията от огромна война се ускоряват, в миг, когато десетки хиляди съветски военни са ситуирани наоколо до Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР