Съществуват няколко храни, които успяват да подействат детоксикиращо на черния

...
Съществуват няколко храни, които успяват да подействат детоксикиращо на черния
Коментари Харесай

Плодовете и зеленчуците, които пречистват черния дроб

Съществуват няколко храни, които съумяват да подействат детоксикиращо на черния дроб, като съумяват да доставят на организма потребни субстанции, витамини и минерали. Успяват също по този начин да изведат от организма всички нездравословни метаболити. Включвайки в дневното си меню тези храни, очистването на жлъчката и черния дроб най-малко един път годишно ни дава положително здраве и работа на органа.

Чесън

Чесънът способства за активиране на значими чернодробни ензими, които са значими за бързата преправка на нездравословните метаболити в организма.

 Чесън

Грейпфрут

Друга потребна храна е грейпфрутът. Той съдържа високи дози витамин С и оказва помощ на естествената очистителна функционалност на черния дроб. Около 100 мл прясно изцеден сок от грейпфрут дневно ускорява функционалността на органа и също подкрепя изхвърлянето на нездравословните субстанции от него.

 Грейпфрут

Репички и моркови

Другите потребни за черния дроб храни са репичките и морковите - те са богати на витамин Е. Той пък е значим антиоксидант, които подкрепя функционалностите на черния дроб.

 Салата от моркови

Зеленолистни зеленчуци

Листните зеленчуци също спомагат. Те са едни от най-мощните средства за ликвидиране на черния дроб. Консумират се сурови, обработени или под формата на сок за пиянство, богати са на хлорофил. А пролетта е идеалното време за такова пречистване - на пазара има обилие от зелени листни зеленчуци като спанак, зелена салата, лапад, магданоз и синапени листа. Възползвайте се от тях, а те ще донесат на организма ви удобен резултат и ще се преборят с токсините.

Ябълки и авокадо

 ябълка и авокадо

От плодовете може да изберете ябълките и авокадото. Авокадото има свойството да подкрепя синтеза на глутатион и е основен за елиминирането на токсични метаболити.

Други храни за пречистване на черния дорб са лимоните или лайм, пълнозърнести храни, зехтин, орехи и куркума.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР