Съществуват много фактори, които повишават риска от високо кръвно. Някои

...
Съществуват много фактори, които повишават риска от високо кръвно. Някои
Коментари Харесай

Какво да правим при високо кръвно

Съществуват доста фактори, които покачват риска от високо кръвно. Някои от тях няма по какъв начин да се трансформират – това са наследствеността и възрастта.

Но има доста фактори, които можем да направляваме, и това са наднорменото тегло, прекаляването със солта, несъразмерната приложимост на алкохол, стресът, пониженото равнище на физическа интензивност и пушенето.

За да се предпазите от високо кръвно или да се преборите с него, би трябвало да атакувате факторите, които могат да се трансформират. Направете старания и отслабнете най-малко малко, това ще спомогне и за понижаване на кръвното ви налягане.

Не по-малко от половин час на ден би трябвало да сте физически ангажирани, с цел да се преборите с високото кръвно. Намалете потреблението на сол на не повече от шест грама дневно.

Намалете потреблението на алкохол – не повече от тридесет мл корав алкохол за мъжете и не повече от двадесет мл за дамите. Виното е възможно до две чаши на ден.

Увеличете потреблението на плодове и зеленчуци – консумирайте не по-малко от четиристотин грама на ден. Откажете цигарите или най-малко ги намалете.

Има национални тествани средства за понижаване на високото кръвно.

При високо кръвно сипете на дъното на чаена чаша царевично брашно, напълнете чашата догоре с гореща вода и оставете да престои цяла нощ. Сутринта на гладно изпийте единствено водата, като я отцедите от утайката.

При високо кръвно се смесва една чаша сок от алено цвекло, една чаша сок от моркови и една чаша сок от хрян. Сокът от хрян се получава, като оставите настърган хрян в чаша с вода за две денонощия.

Добавете сока на един лимон, смесете с една чаша мед и пийте от тази примес по една супена лъжица три пъти на ден един час преди хранене или три часа след хранене. Лечението продължава два месеца.

Кръвното налягане се въздейства и от потреблението на композиция от мед и пъстър прашец в равни пропорции. При високо кръвно оказва помощ пиенето на чай от жълт кантарион – пие се по половин чаена чаша три пъти на ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР