Съвсем скоро идва финалът на интригуващия сериал ,,Есента на демона“

...
Съвсем скоро идва финалът на интригуващия сериал ,,Есента на демона“
Коментари Харесай

История и мистика: 5 завладяващи места във Велико Търново

Съвсем скоро идва финалът на завладяващия сериал,,Есента на демона “ по NOVA, който е сниман в град Велико Търново. Гледайки епизодите, всички ние се възхищаваме на хубостта на този регион. Именно заради тази причина се вдъхновихме да създадем публикация, в която да ви разкажем малко повече за Търново и по-конкретно за 5 завладяващи места там.

Велико Търново , ситуиран в централната част на Северна България, е град, който съчетава история, просвета и естествена хубост. С население от към 60 000 души и ситуиран на крайбрежията на пълноводната река Янтра, този град е петнадесетият по величина в страната, само че несъмнено един от най-красивите и посещавани.

 велико търново iStock

През Средновековието Велико Търново е бил третата столица на България, като от 1187 до 1393 година е играл основна роля на европейската икономическа и политическа сцена. Градът е прочут със своите тесни, криволичещи улички и обичайни български здания, които основават неповторима атмосфера. Много от тези исторически постройки са трансформирани в хотели, заведения за хранене и музеи, които притеглят туристи целогодишно.

Велико Търново е освен историческа и културна съкровищница, само че и значим учебен център с влиятелни междинни и висши учебни заведения, които притеглят младежи от цялата страна. Градът е ситуиран стратегически сред София и Варна, което го прави леснодостъпен за гости от разнообразни краища на България.
                             

Днес Велико Търново е съвременен европейски град, който сполучливо съчетава своята богата история с динамичния си актуален образ. Той е прочут със своите неповторими естествени и архитектурни забележителности, ситуирани върху трите хълма Царевец, Трапезица и Света гора. Това му придава неповторимо обаяние и лична еднаквост.

Разходката из остарелия град може да остави безгласен всеки, който се потопи в атмосферата на предишното, измежду калдъръмените улици и възрожденските къщи. Велико Търново е мястото, където природата и човешката ръка се допълват, създавайки естетика, която рядко се среща другаде.

 велико търново iStock

Историята на Велико Търново е непокътната във всеки камък и постройка. От Древността до наши дни, градът е очевидец на голям брой столетия и събития. На хълма Царевец, където са открити следи от тракийско населено място от третото хилядолетие пр.н.е., се извисява крепостта, която е знак на средновековното великолепие на България.

След Освобождението през 1877 година, градът играе значима роля в новата българска страна. В постройката на турския конак през 1879 година е призната Търновската конституция.
                             

Днес Велико Търново е актуален град с богат културен и публичен живот. Уникалното шоу " Звук и светлина " на крепостта Царевец пресъздава историята на България посредством светлинни и звукови резултати, което в допълнение притегля туристи от целия свят.

Следващата част от публикацията ще ви запознае с петте най-завладяващи места във Велико Търново, които безусловно би трябвало да посетите. Вижте в нашата изложба:
 5 места във Велико Търново, които би трябвало да посетите  5 места във Велико Търново, които би трябвало да посетите  5 места във Велико Търново, които би трябвало да посетите  5 места във Велико Търново, които би трябвало да посетите
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР