Съществува спор относно чесъна и дали ползите от него са

...
Съществува спор относно чесъна и дали ползите от него са
Коментари Харесай

Как да ядем чесън, за да не вреди на стомаха

Съществува спор по отношение на чесъна и дали изгодите от него са допълнително в сравнение с вредите. Почти всички са чували, че той е именуван натурален антибиотик. Това се дължи на веществото алицин, което е способно да унищожава разнообразни патогенни микроорганизми.

Отрицателните страни на потреблението на чесън са свързани най-често с това, че провокира появяването на киселини, газове, неприятна миризма на тялото, потта и на устната празнина най-много.

Похапването на недопечен чесън може да провокира раздразнение и увреждане на лигавицата и стените на стомаха и червата, което в някои случаи може да докара до перфорация. Хора с храносмилателни проблеми и болести като язва на стомаха и дванадесетопръстника, гастрит и други сходни би трябвало да заобикалят консумирането на чесън. Стомашен дисконфорт се получава съвсем при всички хора, без значение дали са здрави или имат проблеми с храносмилателната система.

За да се понижи това стомашно раздразнение, е целесъобразно, откакто чесънът се обели, скилидката да се отвори и да се в профил зародишът в нея. Именно той най-вече нервира стомаха.

Също по този начин е хубаво скилидката да се накълца и да престои по този начин най-малко пет минути, преди да се хапва или постави в някакво ядене. Чесънът не трябва да се готви дълго, тъй като това би довело до загуба на неговите хранителни качества. За това той се поставя най-много 10 минути преди края на готвенето.

Най-полезен несъмнено е недопечен, само че следователно това не би трябвало да става на празен корем и постоянно да се приема в композиция с друга храна – картофи, самун и други.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР