Съществува 400-годишна секскнига с много любопитни и интересни съвети по

...
Съществува 400-годишна секскнига с много любопитни и интересни съвети по
Коментари Харесай

Забраненият наръчник на Аристотел за секса

Съществува 400-годишна секскнига с доста любопитни и забавни препоръки по полови въпроси, която демонстрира неуместните легенди, в които хората по това време са вярвали.

Преди не доста години в Обединеното кралство беше пуснат на търг античен справочник за секс. Дотогава малко хора знаят за нейното битие, защото книгата е била неразрешена през 17 век. Защо?
Причината постоянно е една и съща: сексът беше и към момента е тематика табу. Тогавашните цензори вярвали, че вършат услуга на обществото, като не разрешават всяка информация по въпроса да стане известна.
Това управление за секс е почнало да се популяризира свободно през 1960 година Първоначалното му име е „ Наръчникът на Аристотел за секс ” и съдържа любопитни еротични препоръки.
В реалност няма безапелационна сигурност, че Аристотел го е написал в действителност.
Някой евентуално е употребявал името на гръцкия мъдрец, с цел да направи книгата по-престижна или да разреши разпространяването ѝ. Тя отразява манталитета на времето, в което е написана, което е съвсем неуместно спрямо това, което хората знаят през днешния ден за секса.

Странна възбрана
Все още не е ясно за какво този секс справочник е неразрешен, защото множеството от текстовете му следват християнските правила. Може би някой е считал, че единствено говоренето по тематиката може да провокира неприлични или дегенеративни мисли. Този секснаръчник разказва копулацията като плътско познание, което е изцяло естествено измежду мъжете и дамите и има за цел да роди дете. Той също дава препоръки по какъв начин да се дефинира пола на бебето и по какъв начин да бъдат предотвратени всевъзможни деформации при раждане. Книгата предизвиква дамите да лежат на дясната си страна след съприкосновение, в случай че желаят да имат момче. За да има момиче, дамата би трябвало да лежи на лявата си страна. В нея се показва най-благоприятното време от годината за раждане на деца от избран пол.

Наръчникът за секс и неговия метод
Въпреки че се концентрира най-много върху размножаването, той включва и някои оферти за приемлив полов живот. Например се споделя, че сексът оказва помощ да се почисти мозъка и да се остави меланхолията настрани, само че единствено когато е законен и се прави умерено. Наръчникът също по този начин разяснява, че в случай че не вършиме секс постоянно, могат да се проявят проблеми със зрението, както и замаяност и други тежки положения, изключително при мъжете. В книгата се споделя и, че в случай че хората вършат прекалено много секс, тялото им има наклонност да „ изсъхва “ и това понижава продължителността на живота. Като образец за това наръчникът цитира врабчетата, които са полово дейни и живеят единствено три години. Освен това в него се твърди, че външният тип на детето ще зависи от мислите на майката. Ако мисли за ужасяващи същества след секс, бебето може да се роди с деформации на устните или косми на езика. Затова писанието предлага дамата да се взира в брачна половинка си и да мисли за него, тъй че детето да наподобява на него.

Други предизвестия и рекомендации
Древният справочник за секс гласи, че дамите би трябвало да заобикалят да ядат прекомерно доста мазна или пикантна храна, защото „ прегряват доста тялото “ и се възбуждат повече. Той обаче предизвиква дамите да угаждат на съпрузите си, което би попречило на мъжете да попаднат в неприличните прегръдки на „ лъжлива продажница “. Наръчникът за секс продължава да поучава съпрузите да оставят паниките настрани, когато им следва секс, да предизвикват „ животинската “ си страна и да употребяват фикция, с цел да я създадат по-приятна. Въпреки това предлага да не се вършат сношения с дамите им прекомерно постоянно, защото нежните им половинки като цяло са по-щастливи с по-малко, само че приемливи скотски срещи, в сравнение с прекалено много неприятни. Също по този начин се загатва, че откакто „ индивидът е направил това, което природата го е стимулирала “, той би трябвало да внимава да не напуща леглото прекомерно рано. Според създателя като извършите това, съществува риск женският стомах да стане прекомерно леден, което може да докара до „ рискови последствия “. Освен това отбелязва, че изневярата е корумпирана и поражда болест. Въпреки че това антично управление за секс не е тъкмо Камасутра, то ни оказва помощ да разберем някои от концепциите, които нашата непрекъснато разрастваща се просвета е приела, популяризирала или цензурирала.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР