САЩ, Япония и Южна Корея изпращат ясно послание към Северна

...
САЩ, Япония и Южна Корея изпращат ясно послание към Северна
Коментари Харесай

Единен фронт срещу Северна Корея

САЩ, Япония и Южна Корея изпращат ясно обръщение към Северна Корея с координирането на политиката си по отношение на Пхенян, съобщи през днешния ден почитан американски представител, представен от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това става, макар някои неотдавнашни търкания сред двата азиатски съдружника, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тази тясна съгласуваност изпраща едно доста основно обръщение към Северна Корея за това, че сме единни и работим един до друг в метода за политиката ни към тази страна ", сподели пред публицисти заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман след среща със заместник-министрите на външните работи на Япония и Южна Корея - Такео Мори и Чой Джун-Кун. Тристранните диалози се състояха в Токио, макар обтегнатите връзки сред Япония и Южна Корея, което значително е резултат от взаимните обвинявания, произлизащи от интервенцията на Япония в Корея преди и по време на Втората международна война.

Новият стадий на историческия спор, който избухна през 2019 година, засегна търговията сред двете прилежащи страни и заплаши да подкопае тяхното съдействие в областта на сигурността пред лицето на общата опасност от Северна Корея с нейните нуклеарна и ракетна стратегия. Южнокорейският президент Мун Дже-ин наскоро реши да не посещава Олимпиадата в Токио, която се открива в петък и би била комфортен случай за възможна първа среща с японския министър председател Йошихиде Суга. Японският заместник-министър на външните работи Такео Мори сподели, че тристранното съдействие със Съединени американски щати е от основно значение за денуклеаризацията на Северна Корея.

" Следващите ходове на Северна Корея са непредсказуеми ", сподели Мори. От своя страна, заместник-министърът на външните работи на Южна Корея Чой Джун-Кун дефинира въпроса за нуклеарната стратегия на Северна Корея като " дълготрайна игра ", за която е належащо самообладание. Шърман сподели, че Съединени американски щати са " подготвени да осъществят контакти със Северна Корея и Пхенян знае това ". " Надяваме се, че те ще отговорят позитивно, само че както споделиха сътрудниците ми, би трябвало да проявим малко самообладание, евентуално не толкоз доста, само че въпреки всичко известно самообладание ", добави Шърман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР