САЩ водят разследване на обстоятелствата около появата на пандемията от

...
САЩ водят разследване на обстоятелствата около появата на пандемията от
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че САЩ разследват обстоятелствата около възникването на пандемията от COVID-19

САЩ водят следствие на събитията към появяването на пандемията от Ковид-19 и откриват произхода на новия ковид, заяви през вчерашния ден на брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, представен от Ройтерс.

"Станаха доста странни неща, водят се доста следствия и имаме намерение да изясним какво се е случило ", сподели Тръмп. "Това нещо пристигна от Китай, пострадаха 184 страни и територии, това е доста неприятно. Трябва да изясним къде е зародило това ", акцентира президентът, представен от ТАСС.

Тръмп се съмнява в броя на жертвите от пандемията в Ухан

Тръмп сподели, че ще се запознае с медийните известия, че американските управляващи са отпуснали преди няколко години грант на лаборатория в китайския град Ухан и ще го анулира, в случай че тези средства не престават да постъпват в Китай.

Президентът беше помолен да разяснява информация в медиите, че националният институт по опазване на здравето на Съединени американски щати през 2015 година е отпуснал на китайска лаборатория грант от 3,7 милиона $. Тръмп сподели, че е чувал за това, че администрацията на президента Обама е отпуснала подобен грант.

Американският държавен глава изрази подозрения и за действителния брой смъртни случаи в Китай, който през вчерашния ден беше ревизиран от управляващите в Пекин. Тръмп сподели, че в Китай би трябвало да са умряли доста повече хора, в сравнение с в Съединени американски щати, които сега са епицентър на световната пандемия и оповестяват за максимален брой свързани с вируса смъртни случаи в света.

Най-много би трябвало да са в Китай, това е голяма страна. Тя мина през ужасяващ проблем с това, при тях би трябвало да има най-вече (смъртни случаи), сподели Тръмп пред публицисти.
Китай заяви, че умрелите са 4632, до момента в който умрелите в Съединени американски щати през вчерашния ден доближиха 35 400, по оценки на Ройтерс.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР