САЩ вероятно са склонни да отменят санкциите върху иранските енергоносители.

...
САЩ вероятно са склонни да отменят санкциите върху иранските енергоносители.
Коментари Харесай

Свестослав Иванов направи мрачна прогноза

" Съединени американски щати евентуално са склонни да анулират глобите върху иранските енергоносители. Това обаче няма да се отрази на цената на петрола фрапантно, тъй като Иран може да усили предлаганите количества в света с до 1 милиона барела дневно, само че за постигане на този потенциал, ще е нужна най-малко година. ", разяснява във Facebook Светослав Иванов.

" Подобна е обстановката с друга страна под наказания - Венецуела. В случай на тяхната анулация, страната може да способства с не повече от половин милион барела дневно.

Кое усилва цената сега?

Основно страхът от незнайното. Това е така наречен фактор " риск от понижаване или изгубване " на предлаганите количества. Не единствено от Русия, чийто дял е към 4.5 млн. барела дневно.

Като цяло в последната година, търсенето на нефт в света надвишава добива и предлагането с към 1 млн. барела на ден.

Ако Саудитска Арабия не вдигне квотите си в тази обстановка, няма късмет цената да се успокои, даже и при липса на наказания, които да обиден напълно съветските нефт и газ.

В умозаключение, ще ви споделя мнението на моя другар Vladimir Chukov, който в разбора си по-долу стига до заключението, че тактическият съюз Путин-Мохамед бен Салман остава /засега/ постоянен. В навечерието на следващото съвещание на нефтения картел ОПЕК + /ръководен от Саудитска Арабия, в съгласуваност с Русия/, траяло едвам 13 минути, нищо не се е трансформирало като позиция на организацията за дефицита на петрол в международен мащаб. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР