САЩ ускоряват темпото на обучение на украинските военни в използването

...
САЩ ускоряват темпото на обучение на украинските военни в използването
Коментари Харесай

САЩ ускоряват обучението на украинските военни

САЩ форсират темпото на образование на украинските военни в потреблението на оръжия западно произвеждане, в това число гаубици и ударни дронове, написа американският вестник The Hill.

В публикацията, в която се цитират представители на Пентагона, се прецизира, че сега в Европа се образоват стотици украински бойци за потребление на гаубици, дронове и радари. „ Американската войска ускорява темпото на образование на украинските сили за потребление на оръжия “, написа изданието.

Според вестника „ към днешна дата повече от 220 украинци са подготвени да употребяват американски артилерийски установки, по-специално гаубици M777 “. Допълва се, че „ още 20 украински бойци в неделя приключиха едноседмичен образователен курс за потребление на най-новия дрон Phoenix Ghost, 121 такива устройства бяха предадени на Украйна “. Говорител на Пентагона прибавя, че повече от 50 украинци също ще стартират образование в границите на актуалната седмица.



Американската страна чака подготвените украинци да предадат добитите умения и на други военни в родината си, написа американският вестник The Hill.
.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР