САЩ трябва да изпълнят изцяло своите ангажименти за намаляване на

...
САЩ трябва да изпълнят изцяло своите ангажименти за намаляване на
Коментари Харесай

Китай призова САЩ първо да си намалят ядрения арсенал и тогава да съдят другите

Съединени американски щати би трябвало да изпълнят напълно своите задължения за понижаване на своя боеприпас от нуклеарни оръжия многостранно или едностранно, преди да осъдят други страни , изясни представителят на китайското външното министерство Лу Кан в отговор на изказване на ръководителя на американското военно разузнаване, че Китай възнамерява да удвои своя нуклеарен боеприпас .

Целият свят е угрижен за процеса на нуклеарно разоръжаване в Съединени американски щати , добавя той и разяснява, че " Русия и Съединените щати като най-големите нуклеарни сили в света имат първостепенни задължения в намаляването на арсеналите с нуклеарни оръжия ".

" Ние имаме вяра, че Съединени американски щати би трябвало да извършват отговорностите си в тази област едностранно или многостранно, а не да вършат изказвания по отношение на тези, които нямат отношение ", изяснява дипломатът.
 Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарна война е най-голям от Втората международна война насам
Организация на обединените нации: Рискът от нуклеарна война е най-голям от Втората международна война насам

Размита е границата сред защита и нахлуване

Генерал Робърт Ашли , шеф на военното разузнаване на Съединени американски щати, който приказва в сряда в Института Хъдсън във Вашингтон разяснява, че през 2018 година Китай е направил повече проби за балистични ракети спрямо други страни .

Той означи, че Китай " с огромна възможност най-малко ще удвои " арсенала си от нуклеарни бойни глави до 2029 година. Пентагонът пресмята, че понастоящем има към 250 такива бойни глави в работа на Китайската народно-освободителна войска.

Според Ашли, " Китай, сходно на Русия, работи по основаването на високоточни нуклеарни оръжия ".

Той също по този начин твърди, че " Китай скоро ще разгърне всички съставни елементи на (ядрената) триада . "
 Китай тренира и тества междуконтиненталните си нуклеарни ракети
Китай тренира и тества междуконтиненталните си нуклеарни ракети

Основната цел на ракетите е въздържане и улеснение на политически и дипломатически полемики

По-рано, Министерството на външните работи на Китай заяви, че няма да взе участие на евентуални диалози за подписване на ново нуклеарно съглашение сред Русия и Съединени американски щати.

Според Китай, дейностите на Съединени американски щати в региона на нуклеарното въздържане се основават на двойни стандарти .

Пекин отбелязва, че Вашингтон непрекъснато упорства за понижаване на арсенала на други страни, само че продължава да развива оръжията си за всеобщо заличаване .

Според некласифициран отчет на Агенцията за военно разузнаване към Пентагона Пекин е постигнал голям боен прогрес през последните години, частично с помощта на вътрешни закони, които принуждават задграничните сътрудници да разкриват механически секрети в подмяна на достъп до големия пазар на Китай.
 Япония проверява за вероятни нарушавания при нуклеарни опити в Русия
Япония проверява за вероятни нарушавания при нуклеарни опити в Русия

8 страни не са ретифицирали възбраната за нуклеарни опити: Съединени американски щати, Израел, Индия, Иран, Китай, КНДР, Пакистан и Египет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР