САЩ спират износа на отбранителна техника за Хонконг и обмислят

...
САЩ спират износа на отбранителна техника за Хонконг и обмислят
Коментари Харесай

САЩ нанесоха тежък удар по Хонконг

САЩ стопират износа на отбранителна техника за Хонконг и обмислят и други ограничавания върху търговията с територията. Това сподели американският държавен секретар Майк Помпео, представен от " Ройтерс ".

Вашингтон подхваща тези стъпки поради продължаващите репресивни ограничения на китайските управляващи в Хонконг. Китай неотдавна предприе стъпки за налагане на нов закон за сигурността, който породи опасения, че Пекин ще подкопае още повече необятната автономност, обещана при връщането на територията от Англия на Китай през 1997 година.

" Решението на Китайската комунистическа партия да отнеме свободите на Хонконг накара държавното управление на президента Тръмп да преразгледа политиката си към територията ", сподели американският посланик. Той разгласи, че от Съединени американски щати стопират износа на отбранителна техника за Хонконг и ще подхващат стъпки за преустановяване на износа на технологии с гражданско и военно предопределение за територията. Преустановяват се още регулациите, които обезпечават преференциално отношение към Хонконг спрямо Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР