САЩ спират да плащат вноските си в Световната здравна организация

...
САЩ спират да плащат вноските си в Световната здравна организация
Коментари Харесай

САЩ спряха финансирането на СЗО

Съединени американски щати стопират да заплащат вноските си в Световната здравна организация (СЗО), разгласи президентът на страната Доналд Тръмп, представен от осведомителните организации. Той стимулира решението, като изясни, че СЗО е " позволила доста неточности " при пандемията с ковид. 

" Давам указания на администрацията си да спре финансирането на СЗО, до момента в който се извърши оценка на неприятното й ръководство и прикриването на информация, обвързвана с разпространяването на ковид. Загрижени сме дали по време на пандемията щедростта на Съединени американски щати е употребена по допустимо най-хубавия метод. Истината е, че СЗО се провали в събирането, проверяването и шерването на информация по транспарантен и своевременен метод ", разгласи Тръмп на конференция в Белия дом. Той акцентира, че Съединени американски щати внасят 10 пъти повече средства в СЗО от Китай.

Доналд Тръмп настоя също да бъде потърсена отговорност от СЗО за неуспеха при реакцията в рецесията с COVID-19. " Вижте останалата част от света, елементи от Европа, други народи, които последваха насоките на СЗО и оставиха границите си отворени за Китай, и пандемията по света се разрастна. Ще продължим да работим със СЗО, с цел да установим дали ще приложи значими промени, само че към този момент ще работим с други страни ", съобщи още американският президент. 

- Общият брой на инфектираните с ковид по света към този момент е 1 981 239 души, умрелите са 126 681, а излекуваните - 486 422, съгласно последните данни на университета " Джон Хопкинс ". Най-много са болните в Съединени американски щати - 609 240, следвани от Испания със 174 060, Италия - 162 488,  Германия - 132 210 и Франция - 131 361. Смъртността е на-висока в Съединени американски щати, където от началото на пандемията са умряли 26 054 души, в Италия с 21 067 жертви, в Испания - 18 255 и Франция - 15 729. 

- Русия разгласи най-големият досега скок на случаите на COVID-19 в страната - 2774  в границите на едно денонощие. Над половината от заболелите са в Москва, където починаха 11 души през вчерашния ден. Сред новите инфектирани са и 34 души от балета на Болшой спектакъл.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР