САЩ се зарече да наложи много тежки икономически и други

...
САЩ се зарече да наложи много тежки икономически и други
Коментари Харесай

След разговора Байдън-Путин! САЩ удря мощно по Русия с нечувани мерки заради Украйна

Съединени американски щати се зарече да наложи доста тежки стопански и други ограничения против Русия заради опасенията, че Путин ще подреди навлизане на съветски военни елементи на територията на Украйна. Това стана ясно след диалога сред американския президент Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин по конферентна връзка.

Във видеоразговора президентът Байдън e изразил паника поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна и е призовал за деескалация на напрежението. Русия твърди, че няма да нападне Украйна.

Президентът Путин е обвинил Украйна в провокация и е потърсил гаранции против разширение на НАТО на изток и разполагане на оръжия покрай Русия.

Твърди се, че над 90 хиляди съветски бойци са струпани покрай границата с Украйна. Действията обтегнаха още напрегнатите връзки сред Русия и Съединени американски щати.

След диалога във вторник американският секретар по национална сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан съобщи, че администрацията на Байдън приготвя характерен корав отговор, който ще бъде даден през идните седмици, в случай че е належащо.

Мерките включват стопански наказания и други дейности като в допълнение разполагане на войски на съдружниците в НАТО в района и обезпечаване на отбранително съоръжение на Украйна.

Съливан отхвърли да обясни какви биха били икономическите ограничения , само че сподели, че " Северен поток - 2 " - новият газопровод, транспортиращ газ от Русия до Германия - който към момента не е в употреба, обезпечава лост за Съединени американски щати и съдружниците им.

" Ако Владимир Путин желае да потече газ през тази тръба, може би няма да желае да поеме риска да нападне Украйна ", сподели той на публицистите.

По-рано стана ясно, че американски публични представители са постигнали съглашение с Германия да затвори газопровода при положение на нахлуване.

Други вероятни ограничения включват рестрикции по отношение на съветските банки, обменящи рубли в задгранични валути, или даже изключване на Русия от международната финансова система за разплащания.

„ Това, което не направихме през 2014 година, сме подготвени да създадем в този момент “, добави господин Съливан, имайки поради западния отговор на съветската анексия на Крим.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР