САЩ също така искат повече време, за да се подготвят

...
САЩ също така искат повече време, за да се подготвят
Коментари Харесай

САЩ съветват Израел да отложи нахлуването в Газа

САЩ също по този начин желаят повече време, с цел да се приготвят за офанзиви против американските ползи в района от страна на подкрепяни от Иран групировки. Европейски Съюз упорства за прекъсване на бойните дейности и обезпечаване на по-голяма филантропична помощ и договаряния за освобождението на заложниците. " Хамас " е предизвестил, че сухопътната интервенция ще направи освобождението на заложниците доста по-малко евентуално.
Администрацията на американския президент Джо Байдън е посъветвала Израел да отсрочи сухопътното навлизане в линията Газа, надявайки се да завоюва време за договаряния освобождение на заложници и да разреши повече филантропична помощ да доближи до палестинците в обсадения анклав. Това оповестява The New York Times, като се базира на няколко високопоставени американски чиновници.

Съединени американски щати също по този начин желаят повече време, с цел да се приготвят за офанзиви против американските ползи в района от страна на подкрепяни от Иран групировки, които съгласно публични лица евентуално ще се засилят, откакто Израел нахлуе в Газа.

В понеделник Европейски Съюз също прикани за прекъсване на военните дейности сред Израел и " Хамас ", с цел да се разреши доставката на помощи в Газа и освобождението на заложници.
Реклама Внимание към заложниците
Белият дом не насочва претенции към Израел за стопиране на офанзивата и към момента поддържа сухопътната инвазия, както и задачата на Израел да ликвидира " Хамас " - военната формация, контролираща Газа, която умъртви към 1400 души при терористични офанзиви на 7 октомври, обявиха чиновници.

Но бързо разрастващите се събития, откакто " Хамас " освободи две американки в петък, карат администрацията да предложи на израелците да дадат още време за договаряния за освобождението на 212 други заложници, споделят източниците.

Президентът Джо Байдън е провел диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в неделя следобяд, с цел да разиска последните събития, оповестиха от Белия дом. Байдън е разговарял по тематиката и с водачите на Канада, Франция, Германия, Италия и Англия.
Реклама
Байдън и Нетаняху се съгласиха, че след влизането на първите два конвоя с филантропична помощ в Газа в събота " в този момент ще има продължение на потока на тази извънредно значима помощ ", се споделя в обобщение на диалога, оповестено от Белия дом. Лидерите също по този начин " разискаха продължаващите старания за освобождение на всички останали заложници, взети от " Хамас " - в това число жители на Съединени американски щати - и за обезпечаване на безвредно прекосяване на американските жители и други цивилни в Газа, които желаят да изоставен ", съобщи Белият дом.

Двама американски чиновници обявиха, че съветът към израелците да се въздържат от сухопътна война е предаден посредством министъра на защитата Лойд Остин, защото Пентагонът оказва помощ на Израел за военните дейности, в това число за подготовката на сухопътната инвазия.

Остин организира съвсем ежедневни диалози с израелския си сътрудник Йоав Галант, с цел да обсъдят оперативни въпроси, американски оръжейни доставки за Израел и разполагането на американски военни сили в района. Той също по този начин е приказвал за връщането на заложниците като приоритет, разяснява един от американските чиновници пред изданието.

Говорител на Галант от своя страна е отказал да разяснява извършените диалози.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР