САЩ са империя на лъжата, заяви днес китайското външно министерство,

...
САЩ са империя на лъжата, заяви днес китайското външно министерство,
Коментари Харесай

Китай нарече САЩ империя на лъжата

Съединени американски щати са " империя на лъжата ", съобщи през днешния ден китайското външно министерство, давайки израз на възмущението си от отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, в който се Пекин е упрекнат в наливане на милиарди долари годишно в напъните за манипулиране на информацията, съобщи Ройтерс.

Китай манипулира международните медии посредством цензура, събиране на данни и скрито придобиване на задгранични новинарски издания, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати в отчет в четвъртък.

Въпреки невижданите запаси, отделяни за акцията, Пекин се е сблъскал с " огромни неуспехи " при дейностите си против демократични страни заради съпротивата на локалните медии и гражданското общество, показва отчетът.

Докладът подценява обстоятелствата и самичък по себе си е подправен, гласи изказване на китайското външно министерство.

Службите на Държавния департамент на Съединени американски щати, които са изготвили отчета, са " били източник на подправена информация и са командвали " когнитивната война ", съобщи китайското министерство.

" Фактите неведнъж са доказвали, че Съединените щати са " империя на лъжата ", добави то.

Докладът на Съединени американски щати се появява на фона на дискусия по отношение на опитите на Китай през последните години да усили световното наличие на своите следени от държавното управление медии. Пекин се пробва да се бори с отрицателните облици на Китай, които съгласно него се популяризират от международните медии.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР