САЩ прекратиха нормалните търговски отношения с Русия. Това стана, след

...
САЩ прекратиха нормалните търговски отношения с Русия. Това стана, след
Коментари Харесай

Байдън подписа закон, с който прекратява нормалните търговски отношения с Русия


Съединени американски щати прекратиха естествените търговски връзки с Русия. Това стана, откакто президентът Джо Байдън подписа подобен закон. Това е последната стъпка, която Съединени американски щати подхваща, с цел да накаже Москва за военното ѝ навлизане в Украйна, заяви The Hill.

Байдън също по този начин подписа законопроект за възбрана за импорт на съветски нефт, заяви Белият дом в известие за пресата в петък следобяд.

Това се случва към месец, откакто Байдън, дружно с други народи от Г-7, дадоха обещание да създадат това. Отмяната на непрекъснатите естествени търговски връзки с Русия - или която и да е нация - изисква акт на Конгреса.

Законът, който Байдън подписа, приключва естествените търговски връзки както с Русия, по този начин и с Беларус. Това разрешава на Байдън да наложи по-високи мита върху съветския импорт и в допълнение ще задуши съветската стопанска система, която към този момент беше мощно наранена от интернационалните наказания, наложени заради войната в Украйна.

Сенатът единомислещо одобри законодателството в четвъртък и Камарата на представителите бързо последва образеца му в необятен двупартиен избор с 420 гласа "за " против 3 "против ".

Съединени американски щати постановиха вълна от наказания на Москва, откогато нахлу в Украйна преди повече от шест седмици. Санкциите са ориентирани против съветски олигарси и публични лица, както и огромни съветски банки.

Байдън също подписа изпълнителна заповед предишния месец за възбрана на вноса на съветска сила от Съединени американски щати, само че законодателството, признато от Конгреса, трансформира това в закон.

Администрацията на Байдън разгласи в сряда нови наказания против дъщерите на съветския президент Владимир Путин, фамилията на висшия съветски посланик и двете най-големи съветски банки.

Байдън упрекна Русия, че е направила военни закононарушения в Украйна, като съзнателно е ориентирана към цивилни жители и неотдавна прикани Путин да бъде изправен пред съда за тези закононарушения.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР