САЩ полагат максимални усилия за възможно най-скорошното създаване на хиперзвуково

...
САЩ полагат максимални усилия за възможно най-скорошното създаване на хиперзвуково
Коментари Харесай

САЩ разкриха кога ще имат действащо хиперзвуково оръжие

САЩ поставят оптимални старания за допустимо най-скорошното основаване на хиперзвуково оръжие. Това оповестява профилираното издание Scout Warrior. По данни на изданието, този блян е провокиран от неотдавнашен доклад, съгласно който Русия и Китай към този момент организират тествания на хиперзвукови оръжия. Американските учени също в течение на няколко години се занимават с изследването на опциите на хиперзвуковите полети.

По думите на основния теоретичен помощник на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джефри Захариас, постепенният напредък в тази област изисква десетилетия непрекъснато софтуерно развиване. Той добави, че полетът на хиперзвуков безпилотен разследващ уред би трябвало да се състои през 30-те години на настоящия век, а на хиперзвуков безпилотен летателен уред с доста кратно потребление може да бъде въведен употреба не по-рано от 40-те години на нашия век.

Разработчиците на оръжие на Военновъздушни сили на Съединени американски щати чакат, че до през 40-те години на нашия век към този момент ще употребяват хиерзвукови апарати за разузнаване.

По думите на Захариас, хиперзвуковото оръжие се възнамерява да бъде признато на въоръжение още през 20-те години на нашия век. След това ще бъдат основани хиперзвукови платформи за дронове, които ще могат да се придвижват на огромна височина със скорост пет пъти по-висока от тази на звука.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР