САЩ подготвят пакет за помощ за Израел. Американските сенатори подготвят

...
САЩ подготвят пакет за помощ за Израел. Американските сенатори подготвят
Коментари Харесай

САЩ подготвят пакет помощи за Израел

САЩ приготвят пакет за помощ за Израел. Американските сенатори приготвят законодателство, което има за цел да даде помощ за защитата на Израел след масираната офанзива, осъществена от бойци на Хамас на 7 октомври.

Според  на комисията на Сената на Съединени американски щати, ръководителят на комисията по външни връзки Бен Кардин предложи смяна в законодателството, което да даде на Израел инструментите, от които се нуждае, с цел да се отбрани, и незабавната нужда от одобряване на американски посланик в Израел.

„ Както сподели президентът Байдън, Съединените щати стоят един до друг с Израел, подкрепяйки правото му да се пази против тероризма и да направи всичко належащо през идващите дни и седмици, с цел да отбрани своя народ. Скърбя за загубата на почтени. Моля се за тези, които бяха отведени от домовете им, и за тези, които не престават да бъдат изложени на риск “, сподели Кардин.
Сенаторът сподели, че държавното управление и Конгресът на Съединени американски щати имат задължението да предложат помощ на Ерусалим, която „ е в основата на връзките сред Съединени американски щати и Израел от самото им начало “.

„ Възнамерявам да придвижа законодателство при първа опция, което ще се концентрира върху даването на Израел на това, от което се нуждае, с цел да се пази. Това включва попълване на системата за противоракетна защита „ Железен купол “, която ще подсигурява непрекъснатата наличност на такива прехващачи. Също по този начин приканвам за разглеждане на в допълнение финансиране на защитата на Израел, до момента в който се оправя с непосредствените последствия от тази терористична офанзива “, сподели Кардин.

Той също по този начин ще упорства за резолюция, която укрепва уговорката на Съединени американски щати към връзките с Израел.

„ Сега е по-важно от всеки път да имаме одобрен от Сената дипломат в Израел. Ето за какво се надявам, че моите сътрудници ще се причислят към мен в бързото одобряване на държавния секретар Джейкъб Дж. Лю като новия дипломат на Съединени американски щати в Израел “, сподели сенаторът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР