САЩ обмислят блокиране на възможностите на Русия да плаща на

...
САЩ обмислят блокиране на възможностите на Русия да плаща на
Коментари Харесай

САЩ може да тласнат Русия към неизпълнение по дълга

Съединени американски щати обмислят блокиране на опциите на Русия да заплаща на американските притежатели на съветски дългови облигации, заяви представител на американското държавно управление, представен от Ройтерс. Действията на Вашингтон може да слагат Кремъл по-близо до ръба на банкрут.

Русия до момента успяваше да изплаща своите интернационалните облигации макар западните наказания, които усложниха процеса на заплащане. Страната има 40 милиарда $ интернационалните облигации и предишния месец съумя в последния да направи заплащане по дълг, с цел да избегне несъблюдение.

Русия не е имала несъблюдение по външния си дълг след Болшевишката гражданска война от 1917 година

Сега страната би трябвало да направи заплащане до 25 май, на която дата изтича разрешението на американските управляващи, което разрешава на Русия да прави заплащания през банковата система на Съединени американски щати.

“Разглеждаме всички разновидности за увеличение на натиска върху (руския президент Владимир) Путин “, оповестяват източници от американската администрацията, представени от Bloomberg

Западните наказания, въведени след нахлуването на Русия в Украйна, не разрешават покупко-продажбите с съветското министерство на финансите, централната банка или фонда за национално благосъстояние.

Временният общ лиценз 9A, публикуван от Службата за надзор на задграничните активи на Министерството на финансите на 2 март, направи изключение за задачите на “получаването на лихви, дивиденти или падежни заплащания по отношение на дълг или личен капитал “.

Този лиценз разреши на Москва да продължи да заплаща на вложителите и да предотврати несъблюдение на държавния си дълг. Takaамериканските вложители продължihaда събират плащанияtaпо купони.

Лицензът изтича на 25 май, след което Русия към момента ще има заплащания по външни държавни облигации на стойност съвсем 2 милиарда $ преди края на годината.

Някои участници на пазара спекулираха, че администрацията на Байдън може да удължи периода на разрешителното, с цел да не накаже притежателите на облигации в Съединени американски щати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР