САЩ наложиха санкции на жената до руския президент Алина Кабаева.

...
САЩ наложиха санкции на жената до руския президент Алина Кабаева.
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на жената до Путин Алина Кабаева и още руски олигарси и техните яхти

САЩ постановиха наказания на дамата до съветския президент Алина Кабаева. Тя беше добавена в американския лист на глобените руснаци поради съветската инвазия в Украйна във вторник.

Новите наказания обгръщат 24 предприятия от софтуерния бранш и отбранително-промишления комплекс на Русия, съветски предприемачи и техните яхти , както и ръководители на области в Украйна , които Русия е окупирала.

Алина Кабаева беше глобена от Англия и Европейския съюз още преди 2 месеца. Съединени американски щати се готвеха да я глобяват още в края на април, само че в последния миг се отхвърлиха, с цел да не предизвикат Путин.

Кабаева е считана за дамата до Владимир Путин и в действителност първа дама на Русия. Тя е някогашна олимпийска шампионка по художествена гимнастика. Кабаева ръководи сега огромната съветска медийна компания NMG (National Media Group). През април Съединени американски щати постановиха наказания и на двете пълнолетни дъщери на Путин.

Сред новите глобени е и Константин Ивашченко , който бе подложен за "кмет " на Мариупол, откакто градът попадна под контрола на проруските сепаратисти в Донбас. В санкционния лист попадат и Володимир Салдо и Константин Стремусов, водачи в администрацията на окупирания от руснаците Херсон.

„ Докато почтени хора страдат от противозаконната експанзия на Русия, съдружниците на Путин забогатяват и финансират луксозен метод на живот ", сподели във вторник министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън. "Министерството на финансите ще употребява всички налични принадлежности, с цел да се увери, че съветският хайлайф и поддръжниците на Кремъл ще бъдат подведени под отговорност за съучастието си във войната, която коства безчет жертви “, добави тя.

Близкият до съветския президент предприемач Андрей Гуриев и неговият наследник също са наранени от последните наказания. Луксозната яхта " Алфа Неро ", за която се твърди, че Гуриев е купил през 2014 година за 120 млн. $, се загатва поименно, отбелязва ДПА. АП добавя, че Гуриев е притежател на имението „ Уитънхърст “, което е второто по величина в Лондон след Бъкингамския замък.

В листата са включени и трима олигарси - Дмитрий Пумпянски, Андрей Мелниченко и Александър Пономаренко. Поименно се загатва и яхтата „ Аксиома “, която съгласно американските управляващи е благосъстоятелност на Пумпянски. Сред предприемачите са още Виктор Рашников – ръководител на Съвета на шефовете на „ Магнитогорския металургичен комбинат “, Антон Урусов – вицепрезидент на Руския фонд за директни вложения, и Наталия Попова – първи зам.-генерален шеф на Innopraktika.

Санкциите значат заледяване на активи в Съединени американски щати и възбрана за американски жители или компании да вършат бизнес с лицата от листата, на които също по този начин е неразрешено да влизат в Съединени американски щати.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Защо черният дим на Топлоелектрическа централа  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР