САЩ наложиха икономически санкции на три украински медии за публикуване

...
САЩ наложиха икономически санкции на три украински медии за публикуване
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на украинци за дискредитиране на Байдън

САЩ постановиха стопански наказания на три украински медии за издание на подправени вести и на седем физически лица, включително четирима украинци, упрекнати, че са помагали на юриста на Тръмп Руди Джулиани да дискредитира Джо Байдън, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Тези физически и юридически лица са част от обвързвана с Русия задгранична лобистка група ", близка до украинския народен представител Андрей Деркач, съобщи американското финансово министерство, представено от организация Франс прес.

„ Руските дезинформационни акции против американски жители са опасност за нашата народна власт ", се споделя още в изказването.

Самият Деркач към този момент беше глобен през септември от Съединени американски щати, които го считат за съветски сътрудник. В края на 2019 година той се срещна с Джулиани, който искаше информация в поддръжка на изказвания за обвързвана с Украйна корупционна активност на Джо Байдън и сина му Хънтър.

През май т.г. пък Деркач разгласява записи от телефонни диалози от 2016 година сред Байдън, който тогава беше вицепрезидент на Съединени американски щати, и тогавашния украински президент Петро Порошенко, като твърдеше, че те потвърждават тази корупция.

Санкционирани са трима някогашни членове на украинското държавно управление - Константин Кулик, Олександър Онишченко и Андрий Телиженко и украинският народен представител Олександър Дубински.

Санкционирани са и трима близки сътрудници на Деркач, които са помагали за разпространяването на подправени вести.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР