САЩ изразиха в сряда тревога за ново военно сътрудничество между

...
САЩ изразиха в сряда тревога за ново военно сътрудничество между
Коментари Харесай

Тревога в САЩ, причината

САЩ показаха в сряда паника за ново военно съдействие сред Русия и Северна Корея след срещата на водачите на двете страни.

Сътрудничеството, оповестено по време на визитата на севернокорейския водач Ким Чен-ун във Владивосток, е „ много тревожно и евентуално би било в нарушаване на голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, сподели пред кореспонденти представителят на Държавния департамент Матю Милър, съобщи БГНЕС.
-->
Той означи опасенията на Съединени американски щати, че севернокорейските спътници, за които президентът Владимир Путин даде обещание съдействие, са били употребявани за създаването на балистични ракети на Пхенян.

Съединените щати " няма да се поколебаят " да наложат наказания, в случай че е подходящо, сподели Милър.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби сподели настрана: „ Всякакви договорености, които биха подобрили военния потенциал на Северна Корея, сигурно биха били притеснителни “.

Държавният секретар Антъни Блинкен в изявление, излъчено в сряда, сподели, че зависимостта на Русия от Северна Корея и Иран демонстрира тежката ѝ обстановка, до момента в който води войната си в Украйна.

„ Това, мисля, в действителност приказва за отчаянието на Русия “, сподели Блинкен в подкаста Pod Save the World. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР