САЩ изпращат стратегически бомбардировач за участие в съвместните военни учения

...
САЩ изпращат стратегически бомбардировач за участие в съвместните военни учения
Коментари Харесай

САЩ изпратиха бомбардировач край Северна Корея, какво става

САЩ изпращат стратегически бомбардировач за присъединяване в взаимните военни учения сред Съединени американски щати и Южна Корея. Сеул беше изискал от Вашингтон повече стратегически средства. Това заяви Министерството на защитата в Сеул. Самолет B-1B се включи в днешното обучение, заяви държавен чиновник пред френската осведомителна организация AFP.

Под понятието " стратегически средства " се схващат самолетоносачи, нуклеарни подводници и бомбардировачи с огромен обхват на деяние - измежду които е и B-1B, да вземем за пример. Южнокорейската осведомителна организация Йонхап отбелязва, че това е първото потребление на бомбардировачи B-1B в взаимните учения сред Съединени американски щати и Южна Корея от 2017 година насам. В края на октомври Съединени американски щати разположиха четири от самолетите в Гуам, на Марианските острови в западната част на Тихия океан.
-->
От няколко дни Северна Корея подхранва напрежението в района с няколко изстрелвания на ракети в символ на митинг против маневрите и разполагането на изтребители B-1B. Четири севернокорейски балистични ракети с дребен обхват към този момент са изстреляни към Запада, оповестиха военните в Сеул. Те прелетели към 130 километра на височина от 20 километра.

През седмицата Северна Корея изстреля цяла поредност от ракети. Сред тях евентуално е била и междуконтинентална балистична ракета. Подобни оръжия могат да носят и нуклеарни глави. Според южнокорейски източници ракетата по всяка възможност се е разрушила по време на полета си. Сеул и Вашингтон разясниха, че няколко сходни теста към този момент са се провалили през тази година, припомня DW.

В петък вечерта Пхенян обстрелваше с артилерията си морската буферна зона сред Северна и Южна Корея. В същия ден 180 севернокорейски военни самолети са били засечени във въздушното пространство на Пхенян. Като отговор Южна Корея приведе в бойна подготвеност 80 от своите изтребители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР