САЩ искат от Гърция да изпрати оръжие и бронирана техника

...
САЩ искат от Гърция да изпрати оръжие и бронирана техника
Коментари Харесай

САЩ искат Гърция да изпрати оръжие и бронирана техника в Украйна

САЩ желаят от Гърция да изпрати оръжие и бронирана техника в Украйна, оповестява електронното издание на гръцкия вестник „ Етнос “.

Искането е било показано пред министъра на защитата на Гърция Никос Панайотопулос от американския му сътрудник Лойд Остин.

Двамата са разговаряли по телефона, като диалогът е траял към 40 минути. Американците настоятелно са поискали страната да изпрати в Украйна оръжия руско произвеждане за укрепване на армията. Поставено е и искане за изпращане на бронирани машини, като се е настояло да бъде реализирана джука сделка преди срещата сред премиера на Гърция Кириакос Мицотакис и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, планувана за идната седмица във Вашингтон, написа " Етнос ".

Подобна сделка обаче не е била реализирана, защото Атина не е трансформирала позицията си – че няма да изпраща отбранителни системи, които са ситуирани на първа линия за попречване на набези, в случай че " ежедневно е застрашена от страна на Турция ", отбелязва гръцкото издание. Гърция би разискала сходна опция в случай, че съответните системи бъдат сменени с други, по-модерни, преди да изпрати каквито и да е оръжия за Украйна, оповестява още " Етнос ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР