САЩ имат доказателства, че руските сили арестуват хора в южна

...
САЩ имат доказателства, че руските сили арестуват хора в южна
Коментари Харесай

Украинци са убивани и измъчвани в руски лагери, обявиха САЩ

Съединени американски щати имат доказателства, че съветските сили арестуват хора в южна и източна Украйна и ги държат в лагери. Информацията бе обявена от ръководителя на задачата на Съединени американски щати към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) Майкъл Карпентър.

Той цитира " притеснителни известия ", че хора, обвинени във връзки със законните украински управляващи са били бити или измъчвани преди да бъдат изпратени в окупираната Донецка област, " където се оповестява, че са изчезнали или убити ".

" Нашите доказателства демонстрират, че Русия отвлича, изтезава и (или) убива локални определени водачи, публицисти и деятели на гражданското общество, както и религиозни фигури ", сподели Карпентър, представен от БГНЕС.

Има данни, че в Мариупол има четири такива лагера. Управителят на Донецка област Павло Кириленко споделя, че през лагерите са минали близо 30 000 поданици, които по-късно са били принудително депортирани в Русия.

Беглец от един от тях го разказва като " като гето, където хората са разграничени на групи: такива, свързани с украинската войска, териториалната защита, публицисти и държавни служители”.

Карпентър съобщи също, че Русия може да възнамерява провеждането на " подправени виртуални референдуми " в опит да " легитимира " нашествието си и да получи надзор над оспорваните южна и източна Украйна.

" Международната общественост би трябвало да даде ясно да се разбере, че всеки сходен " референдум " в никакъв случай няма да бъде приет за законен ", съобщи Карпентър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР