САЩ и Китай не бързат да подновят търговските преговори. Освен

...
САЩ и Китай не бързат да подновят търговските преговори. Освен
Коментари Харесай

САЩ и Китай не бързат да подновят търговските преговори


Съединени американски щати и Китай не бързат да възобновят комерсиалните договаряния. Освен това различията по главните въпроси остават, написа The Wall Street Journal.

Както бе обявено, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителят на Китайската национална република в границите на срещата на G20 в края на месец юни се договориха да се върнат към договарянията.

Вашингтон, както и преди желае от Китай да купува повече селскостопански и промишлени артикули от Съединени американски щати, а също по този начин да предприеме ограничения за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност в страната. Пекин от своя страна упорства за анулация от Съединени американски щати на въведените по-рано мита върху стоките от китайския износ за сумата от 250 милиарда $.
Високопоставени представители на двете страни, в това число комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лийтхазър ще проведат договаряния по телефона през тази седмица. Ако те бъдат сполучливи, ще има и директни срещи, които по-скоро ще се водят в Пекин, оповестяват източници на изданието.

Предишният стадий от договарянията сред Съединени американски щати и Китай приключиха през месец май без триумф.

След срещата със Си Дзинпин, президентът Тръмп даде обещание да отсрочи проекта за повишение на митата върху новия импорт от китайски артикули на стойност от към 300 милиарда $, а също по този начин позволи на американски компании да продават съоръжение на Huawei. Той даже съобщи, че Китай се е съгласил да усили закупуването на селскостопанска продукция от Съединени американски щати. Пекин обаче не е удостоверил проектите за увеличение на покупките на американска селскостопанска продукция, а по думите на източниците на вестника, Тръмп не е давал такива обещания.

Официалният представител на министерство на търговията на Кита Гао Фън е декларирал единствено за съществуването на „ голям капацитет за съдействие “, в отговор на въпрос за това дали Китай е заречен да усили покупката на селскостопански артикули от Съединени американски щати. По думите на Гао Фън, Китай не би желал прекъсване на търговията със селскостопанска продукция вследствие на комерсиалния спор и на държавните управления на двете страни следва да продължат разискването на този въпрос. Китай разчита, че уговорките му по закупуване на американски селскостопански артикули ще станат част от общото съглашение, само че за сключването му са нужни отстъпки и от двете страни, е допълнил източникът.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР