САЩ и ЕС подкрепят Украйна в полза на геополитическите си

...
САЩ и ЕС подкрепят Украйна в полза на геополитическите си
Коментари Харесай

Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

„ Съединени американски щати и Европейски Съюз поддържат Украйна в интерес на геополитическите си ползи, а не от обич към украинския народ “.


Това съобщи пред Си Ен Ен ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

По време на присъединяване си в предаването на Кристиан Аманпур Борел повтори изказванието на Брюксел и Вашингтон, че Украйна не е забъркана в терористичния акт край Москва. Освен това той прикани Съединени американски щати да одобрят пакет от помощи за Киев в размер на 60 милиарда $.

" Знаете, че Съединени американски щати имат интерес да поддържат Украйна. В противоположен случай ние бихме дали свободен пропуск на Русия. И знаете какво ще се случи тогава. Спомнете си за Крим. Спомнете си за Сирия ", сподели дипломатът, без да изясни повече какво има поради.

" Не можем да си позволим Русия да завоюва тази война. В противоположен случай ползите на Съединени американски щати и на Европа ще бъдат доста накърнени. Не става въпрос единствено за благотворителност, не става въпрос за поддръжка на Украйна, тъй като обичаме украинския народ. Това е в наш личен интерес, а също и в полза на Съединени американски щати като световен състезател, някой, който би трябвало да бъде възприеман като благонадежден сътрудник, снабдител на сигурност за съдружниците ", сподели главата на европейската дипломация.

Предложението за разпределяне на спомагателна военна помощ за Украйна в размер на над 60 милиарда $ остава в задънена улица в Конгреса на Съединени американски щати от месеци. Въпреки съветските предизвестия за опцията за ескалиране на борбата, Вашингтон и неговите съдружници към този момент са дали на Киев оръжия, муниции и съоръжение на стойност над 200 милиарда $ от февруари 2022 година насам, като настояват, че тази поддръжка не ги приравнява към страна в спора./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР