САЩ ги чака фалит след 8-10 г., ако властите не

...
САЩ ги чака фалит след 8-10 г., ако властите не
Коментари Харесай

Конгресмен разказа кога ще се взриви „дълговата бомба” на САЩ

Съединени американски щати ги чака банкрут след 8-10 година, в случай че управляващите не понижат доста държавните разноски, декларирал в изявление по телевизия Fox News конгресменът-републиканец Енди Бигс.

Той отбелязал, че бюджетният недостиг през 2018 година достигнал 1,3 трилиона $, а, съгласно него, той не би трябвало да надвишава 700 млрд $.

Парламентаристите смятали, че режимът на икономии ще коства прекомерно огромни политически загуби. „ Ние изразходваме повече, в сравнение с получаваме, и сме принудени да вземаме на заем пари” – признал Бигс.

Конгресменът изразил мнение, че за решение на казуса американските управляващи разполагат с не повече от 10 години – към 2026 година фондът за програмата за здравно обезпечаване на престарели хора (Medicare) ще бъде отпаднал.

Отговаряйки на въпрос за „ дълговата бомба”, чийто гърмеж ще унищожи американската стопанска система, Бигс декларирал: „ Да. Мисля, че се движим към бездна.”

„ Може да обезценим парите, да обявим банкрут или да се опитаме да повишим налозите и да си убием стопанската система. Такива ще бъдат разновидностите след 8-10 години. И смятам, че е просто непочтено да стоварваме това на бъдещите поколения” - обобщил конгресменът.

За финансовата 2018 година в Съединени американски щати се предвижда недостиг от 833 млрд $.

Според оценка на Управлението на Конгреса по бюджета, през финансовата 2019 година дефицитът на американския бюджет ще надвиши 980 млрд $, а през 2020 – кръгло 1 трилион $.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР