САЩ да третират електрическите коли, батериите и оборудването за устойчива

...
САЩ да третират електрическите коли, батериите и оборудването за устойчива
Коментари Харесай

ЕС: САЩ да не дискриминират европейските производители на електромобили

САЩ да третират електрическите коли, батериите и оборудването за устойчива сила, които са създадени в Европейски Съюз и се продават на американския пазар, по същия метод като идентичните артикули, създадени в Канада и Мексико.

Искането бе отправено по време на неофициалната среща на министрите на търговията от страните членки в Прага. За него разгласи чешкият министър на промишлеността и търговията Йозеф Сикела, чиято страна ръководи Съвета на Европейски Съюз.

27-те страни от Съюза се оплакват, че признатият през август в Съединени американски щати закон за понижаване на инфлацията ги дискриминира. Една от клаузите му планува право на данъчни заеми за американските консуматори, които са закупили избрани артикули, създадени в Северна Америка. Това облекчение обаче не е в действие, в случай че същите артикули са създадени в Европейски Съюз.

За разлика от Съединени американски щати, Европейски Съюз предлага на потребителите същите данъчни облекчения за американски артикули, а освен за създадени в неговите страни членки, акцентират от Брюксел.

“Ние чакаме и страните от Европейски Съюз да бъдат включени в облекчението. В идеалния случай бихме желали да имаме същия статут като Канада и Мексико, само че би трябвало да бъдем реалисти и да забележим какво можем да договорим ", съобщи Сикела.

В срещата взе участие и американският търговски представител Катрин Тай.

Европейски Съюз и Съединени американски щати сътвориха работна група, която би трябвало да откри решение на казуса. Първото й съвещание ще се организира още тази седмица, заяви Валдис Домбровскис изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия по въпросите на стопанската система в полза на хората.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР