Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова беше обявена

...
Със заповед на областния управител проф. Мария Нейкова беше обявена
Коментари Харесай

Обявиха обществена поръчка за събарянето на незаконните сгради в „Росенец“

Със заповед на регионалния шеф проф. Мария Нейкова беше оповестена социална поръчка за унищожаване на противозаконни обекти в Лесопарк „ Росенец “, оповестиха от Областна администрация-Бургас.

Предмет на публичната поръчка е премахването на противозаконен градеж и обект, по обособени позиции, както следва: унищожаване на противозаконен градеж - триетажна солидна постройка, находяща се в северната част на аграрен парцел (ПИ) с идентификатор 07079.831.167 по Кадастралната карта (КК) на гр. Бургас, околност „ Отманли “, лесопарк „ Росенец “ и унищожаване на противозаконен преместваем обект за защита, находящ се в северната част на ПИ с идентификатор 07079.831.94 (настоящ ПИ с идентификатор 07079.831.360) по КККР на Бургас, м. „ Отманли “, лесопарк „ Росенец.

Максималният финансов запас за осъществяване предмета на публичната поръчка е общо 56 800 лева, без включително Данък добавена стойност. Обществената поръчка се финансира от бюджета на Областна администрация-Бургас.

Това стана допустимо откакто Министерският съвет отпусна нужните средства за срутване на двете противозаконни постройки, провокирали необятен публичен интерес в парк Росенец. Двете постройки, за които са планувани средствата за срутване, са към този момент с влезнали в действие заповеди на отрасловия зам.-кмет на Община Бургас.

Предвиденият краен период за подаване на предложения е 1 ноември. Разглеждането на постъпилите предложения е планувано за 2 ноември 2021 година Максималният период за осъществяване на дейностите от страна на спечелилия публичната поръчка е 30 дни от сключването на контракта.

Настоящата социална поръчка се разпорежда през Централизираната административно - осведомителна система на електронните публични поръчки (ЦАИС ЕОП), посредством която се обезпечава оптималната гласност.

Посредством тази процедура се цели и отбраняване на публичния интерес, като се насърчи конкуренцията и се основат равни условия и бистрота при провеждането ѝ.

Областният шеф проф. Нейкова разгласи, че се съблюдават законово откритите процедури и че след думите е пристигнал моментът на съответните дейности, на които първата стъпка е оповестяването на публичната поръчка.

„ Не се конкретизирам върху съответни лица и имена, а върху спазването на закона и опазването на държавната благосъстоятелност “, добави Нейкова. Като продължение на нейните думи е и издадената заповед за определяне на противозаконни градежи върху държавна благосъстоятелност на територията на област Бургас.

Сформирана е комисия от специалисти на Областна администрация, която към този момент обходи всички държавни парцели в парк „ Росенец “. Констатирани са нарушавания и ще се подхващат аналогични рестриктивни ограничения.

Става дума за четири парцела - държавна благосъстоятелност, върху които са издигнати и ситуирани бунгала, фургони, каравани, помощни постройки, дървени тераси и уреди, стълби на хотелски комплекси и портали, част от които попречват достъпа до държавните парцели.

За всички установени нарушавания Областна администрация в най-кратки периоди ще уведоми Община Бургас за предприемане на ограничения на съображение чл.195 от Закона за устройство на територията.

Експертите на Областна администрация не престават инспекциите за положението на държавните парцели и ще се подхожда безкомпромисно по отношение на нарушителите според написаните законови разпореждания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР