Със закон официално се регламентира движението на електрически тротинетки, като

...
Със закон официално се регламентира движението на електрически тротинетки, като
Коментари Харесай

Слагат 25 км/ч таван за скоростта на тротинетките

Със закон публично се регламентира придвижването на електрически тротинетки, като те стават публично участници в придвижването по пътищата. Водачите на тротинетки ще могат да се движат по велоалеите.

С признатите промени и допълнения на Закона за придвижване по пътищата се регламентира придвижването на тези транспортни средства и се основават устойчиви и безвредни условия за придвижване по нашите градски пътища, сподели пред Българска национална телевизия Иван Петков от държавна организация "Пътна сигурност ".

Според тези промени тротинетките могат да се движат по велоинфраструктурата, когато няма такава - в крайната дясна част по платното за придвижване. Не е позволено придвижването по тротоари - те са за пешеходци. При секване на тротоар и велоалея, водачите на тротинетки вършат път на пешеходците.

Максимално допустимата скорост е 25 км/ч.

Ясен Ангелов, който кара тротинетка, акцентира, че е добре, че към този момент е регламентирано придвижването на тези транспортни средства и могат законно да си търсят правата, в случай че се случи нещо по пътя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР