Със захладняването на времето, все повече хора по-често посягат към

...
Със захладняването на времето, все повече хора по-често посягат към
Коментари Харесай

Защо британците слагат мляко в чая си?

Със захладняването на времето, от ден на ден хора по-често протягат ръка към горещо какао, лате и други сгряващи питиета. За мнозина обаче няма нищо по-хубаво от чаша парещ чай. А това не е инцидентно - като се изключи че билковата напитка затопля, тя носи доста изгоди за здравето.

Ако сте фенове на чая, най-вероятно обичате или сте опитвали мляко с чай. За някои това е обичана напитка, други не могат да я одобряват. Но тук по-скоро поражда въпросът за какво въпреки всичко да слагаме мляко в чай? Оказва се, че това е нещо доста английско и няма нищо общо с усета, написа Блиц.

Защо го вършат?

Британците имат собствен личен метод да вършат нещата (като шофиране на противоположната страна на пътя) и това включва метода, по който подготвят чая си. Навикът на британците да поставят мляко в чай ​​се простира чак до 18 век - от времето, когато той се вари в тенджера.

По това време чаят е на респект и се пие от чаши от китайски порцелан. Той като това е безценен материал, малко на брой са тези, които могат да си разрешат изтънчен порцеланов сервиз, а в случай че имат подобен, чашите биха се напукали от топлината на кипящия парещ чай.

Решението? Сипват първо мляко в чашата, по-късно прибавят чая. Студеното мляко охлажда чая задоволително, с цел да защищити порцелана от строшаване, а също така напитката не горчи толкоз. Според някои източници чаят също е бил необикновено скъп по това време, тъй че фамилиите, които не могат да си разрешат огромни количества, прибавят огромно количество мляко.

Има ли верен метод да пиете чая си с мляко?

Колкото и да учудващо, само че отговорът е: не. Можете да добавите толкоз мляко, колкото желаете, само че се счита, че първо наливането на мляко и по-късно изливането на чая от горната страна може да го направи по-добър, тъй като когато добавите парещ чай към студено мляко, ароматът се разпределя по-равномерно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР