Със струпването на руски войски по границата с Украйна, спортистите

...
Със струпването на руски войски по границата с Украйна, спортистите
Коментари Харесай

Мразят ли се? Какво казаха руснаци и украинци в Пекин

Със скупчването на съветски войски по границата с Украйна, спортистите от двете страни подписаха нежно помирение на олимпийските игри в Пекин, подкрепени от рестриктивните мерки, свързани с дистанцията поради ограниченията против ковид, написа организация Ройтерс.

" Не сме най-хубави другари. Прекарваме времето си с хората от нашата делегация, нямаме контакт с руснаците ", съобщи украинската състезателка в бобслея Лидия Хунко.

" Работата на спортистите на Олимпиадата е да печелят медали и да показват гордо своята страна, а не да се занимават с политика ", добави тя.

От Олимпийския комитет на Украйна помолиха репортерите да не питат спортистите за политика, защото това нарушава концентрацията им за надпреварите.

Руските олимпийци, които се състезават под олимпийски байрак поради допинг глобите, подчертаха, че острите изказвания на политиците от двете страни не са повлияли на връзките посред им в Пекин.

Дружелюбните закачки бяха забележими на тренировката по шорттрек, на която руснакът Семьон Елистратов, бронзов медалист на 1500 м при мъжете от Игрите през 2018 година, бе тласнат от украинеца Олег Хандей за щафетата.

" Имаме другарски връзки ", сподели Елистратов пред организация РИА. " Олег постоянно ми споделя " Не обръщай внимание, това е просто политика ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР