Със стотици квадратни километри, овъглени в Гърция, стотици домове и

...
Със стотици квадратни километри, овъглени в Гърция, стотици домове и
Коментари Харесай

Климатичната криза и „особеностите на Гърция“

Със стотици квадратни километри, овъглени в Гърция, стотици домове и предприятия унищожени и доста от нашите съграждани внезапно трансформирали се в бежанци поради околната среда или вътрешно разселени лица, лишени от цялото си имущество, е невероятно да се повярва в разказите за самоуважение, които се популяризират със заглавия като „ Ние се оправяме чудесно “ или „ Нашата противопожарна активност е за образец “. Тези, които не престават да излагат тези причини, просто провокират възмущението на жертвите на пожара, написа Пантелис Букалас, в. „ Катимерини “. Ето какво гласи още текстът му, в превод на БГНЕС.

Разбира се, ние плащаме цената за изменението на климата, дружно с доста елементи на света, в Средиземноморието, на Балканите, в Калифорния, Якутия. Климатичната рецесия обаче не е днешна или вчерашна вест. Вече е остаряла. Следователно тя може да служи като допълващо пояснение, само че не и като непоклатимо опрощение. Това е реалност, който се трансформира в призрачен сън, а не в оправдание.

Климатичната рецесия не е единствената причина, че остров Евия гори от една седмица, всъщност безсилен, както се вижда от тревожните апели и острите недоволства на тези, които останаха да избавят горящите си села заради липса на доверие в страната, само че и на доста локални служители-дори проправителствени. Топлинната вълна не е отговорна, че огънят във Варибоби беше запален от най-слабия вятър, явно доста по-слаб от това, което твърдяха самооправдаващите се министри и съзнателно слепите и глухи проправителствени медии.

И с цел да си напомним скандалните „ гръцки особености “, климатичната рецесия не е виновна за полицейския чорбаджия, който беше отхвърлен, откакто отговори на молба за пожарна кола в региона на Гортиния с въпроса: „ Имате ли политически връзки? ” Не е почтено да упрекваме измененията в природата за обстоятелството, че са били нужни няколко часа, до момента в който министерството на корабоплаването осъзнае, че не е редно жертвите, бягащи от пожара в Северна Евия, да се тълпят на пристанището Едипсос, с цел да си купят билет за ферибот. И най-после - макар че има още доста неща - не е етично да упрекваме горещата вълна за отговора, даден от началника на пожарната (ръководител на звеното за специфични бедствия EMAKS и виновен за координацията при нещастието през 2018 година в Мати): „ Бях на [лланината] Парнита и аз не следих доста добре какво се случва в Евия. Сериозно?

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР