Гърция се готви за мащабна транспортна стачка. Късно през нощта

...
Гърция се готви за мащабна транспортна стачка. Късно през нощта
Коментари Харесай

Масова стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си?

Гърция се готви за огромна транспортна стачка. Късно през нощта на 30 април стопира работа морският и наземният публичен превоз. Протестът ще продължи 24 часа и е плануван за Деня на труда.

Международният ден на труда в Гърция по традиция се отбелязва със стачка. От синдикатите напомнят, че 1 май не е елементарен ден за отмора, а ден в поддръжка на правата на трудещите се и демонстрации за по-добри условия на труд.

Хиляди българи обаче са възнамерявали да изкарат празниците в южната ни съседка, като доста фамилии са слели 1 май с Великден и Гергьовден. Повечето от тях към този момент пътуват към Гърция.

Опашки от туристи и коли има по всички гръцки пристанища. Допълнителните фериботи не съумяват да поемат хилядите туристи.

Желаещите да пътуват до островите се пробват да дойдат до хотелите си преди началото на стачката, което към този момент е довело до скупчването на доста хора и коли по пристанищата в континентална Гърция, предава бТВ.

От среднощ моряците блокират пристанищата – корабите и фериботите остават на котва. Железничарите пък към този момент стопират придвижването на влакове по главните посоки, като на 1 май няма да се движи нито един трен. Градският превоз също няма да работи.

Няма смяна само в полетите от и до Гърция. Авиодиспечерите към момента не са оповестили, че ще се причислят към огромните транспортни митингите.

Част от магазините ще останат затворени, оповестяват локалните новинарски уеб сайтове. Кафенетата и заведенията за хранене обаче ще работят.

Полицията ще стопира придвижването градовете, където се чака да има манифестации в отбрана на правата на служащите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР