Със смяната на предишното правителство със служебния кабинет сред многото

...
Със смяната на предишното правителство със служебния кабинет сред многото
Коментари Харесай

Ако има “македонска книжевност“, е написана през последните 75 години



Със промяната на предходното държавно управление със служебния кабинет измежду многото въпросителни се появи още една – ще има ли смяна на позицията на България по отношение на Република Северна Македония?

В българските медии стана ясно, че група български учени, писатели и адвокати имат желание да съдят Скопие за интелектуален обир.

Какви са основанията за такова решение и каква е задачата на сходно деяние?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Димитър Томов , публицист и дълготраен шеф на Университетското издателство “Климент Охридски “:

“Да уточним няколко изходни позиции. Първо, хубаво е събирателното “Ще съдим Скопие “. Няма никакъв съответен факт, когато става дума за правосъден развой, който да няма от ищеца към ответника съответен иск.

Толкова доста са фалшификациите, които са осъществени през тези последни 60-70-80 даже 100 години от страна на така наречен " македонистки деятели ", че, в случай че тръгне отнякъде със правосъден развой, то ще е по съответен мотив за имитация с съответен ответник, и ще се конституира по съответния ред. "



Изходни позиции

" За цялата 1300-годишна история на България няма нито един факт, който да демонстрира, че през другите интервали – дали ще е Ранно средновековие, дали късно, Възраждане, в това число след Освобождението на България, до Втората международна война и след нея – българският и македонският народ са нещо друго .

До 1945 година няма македонски език, македонска нация и македонски народ, друг от българския език, българския народ и българската нация.

Първо, би трябвало да се прочете историята и да се изговори. Докато не се изговори пред международната общност, да се отворят архивите на УДБА, сръбската загадка полиция, на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), на българските секрети служби, даже на гръцките и на македонските, доколкото ги има.

Да се види по какъв начин принудително е променян съставът на тези българи, с цел да се нарекат македонци. Да, след 70 години, 75 от края на Втората международна война има генерации, които са възпитани, те не са отговорни, че не знаят същинската история.

Но най-хубавото за нашите западни съседи, най-добронамерено, това, което е историческа истина, би трябвало да се каже.

Няма нищо неприятно да има македонски език и македонска литература. Езикът обаче на македонците, писмеността, е основана 1945 година И в случай че има някаква македонска книжевност, тя е написана през последните 75 години.

Недопустимо е, това е историческо изкривяване, имитация и обир на българското културно-историческо завещание, когато още през 2009 година стартира издаването на 135-томна “Македонска книжевност “.

Първият том включва чудовищни културни артефакти, той е наименуван дори от IX до XVIII в.

Свети Кл. Охридски и Св. Наум са оповестени за съперници на “бугарските владетели “ Борис и Симеон. “А самичък Климент не признавал българската църковна подчиненост. “ Презвитер Козма произлизал от Македония.

Тези неща не са просто доказуеми. Те са исторически основани и то посредством езика.

Разговора можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР