Със скандирания „Да отворим залите за култура“ придружени от звук

...
Със скандирания „Да отворим залите за култура“ придружени от звук
Коментари Харесай

Такъв зрелищен протест досега в София не е имало ВИДЕО

Със викания „ Да отворим залите за просвета “ съпроводени от тон на тъпани, ръкопляскания и набиване на крайници в земята учители и притежатели на танцови зали излязоха на митинг пред Министерския съвет, оповестява БГНЕС.

В Деня на българската книжовност и просвета те желаеха залите за просвета да бъдат отворени и споделиха, че не виждат логичност спортните зали да се отворят, фитнесите, заведенията, а те не, и направиха проява и демонстрираха по какъв начин могат да танцуват без да се допират.

„ Нямаме право да вършим това, което най-вече обичаме и това от което имаме потребност – да работим. Управниците се бавят с отварянето на залите. В последната заповед има доста несъответствия, които отварят спортните зали, а танцовите не и ние не може да разберем за какво сме разграничени от тези зали “, съобщи Анета Вълканова, която е преподавател в софийски клуб по национални танци.

Според нея ограничаването от 10 души навън и закрито също е недопустимо, а и безсмислено, тъй като те могат да обезпечат безвредни условия за осъществяване на заниманията.

„ Можем да работим и повече хора, спазвайки съответните дистанции. Имаме способи, по които да го създадем “, твърди тя. И добавя: „ Първо желаеме да ни виждат и най-много да ни отворят залите “.

Протестиращите се заканиха, че в случай че не бъдат чути и залите им не бъдат отворени, още веднъж ще излязат на митинг, само че тогава ще има и освирквания, а освен танци, музика и въодушевление.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР