Със сигурност и вие, както и всички хора, си спомняте

...
Със сигурност и вие, както и всички хора, си спомняте
Коментари Харесай

Ще заобичате живота, ако изчетете следващите редове

Със сигурност и вие, както и всички хора, си спомняте положителните остарели дни. Миналото е голям свят на развлечение, който като че ли е бил малко по-добър, написа " Мениджър Нюз ".
Малко по-симпатичен. По-истински. Но е единствено в мозъка ни. Всяко пътешестване обратно във времето, към предишното, е път на въображението, напомня блогърът Марк, за marcandangel.com. Каквото е било, било. Затова са скъпи напъните да обичаме живота още веднъж и даже повече. Не единствено тъй като е прелестен и се случва в този момент, само че и тъй като и сегашното ще се трансформира в минало някой ден.

Най-доброто следва. С тази настройка Марк изброява 10 метода да заобичаме живота през днешния ден повече. А точно:

1. Приемете действителността, с цел да можете да я измененията . Само по този начин ще съумеете да се придвижите напред. Това осъзнаване ще ви даде значима насочна точка, от която ще можете да се придвижите към всяка дестинация, която изберете. Като отхвърляме действителността и се борим против предишното, безсмислено губим скъпо време и сила.

2. Използвайте изобилието от запаси към себе си. Когато приспособяваме метод и мислене, съгласно които животът ни дължи нещо, одобряваме вътрешна конфигурация на отчаяние и злощастие. Вместо това осъзнайте, че животът към този момент ви е сложил в среда, изпълнена с обилие. И че основаването на нещо значимо и стойностно от цялото това благосъстояние зависи единствено от вас.

3. Защитавайте фантазиите си и ги преследвайте. Много стрес се появява от реакциите на други хора по отношение на наши стремежи. Ето за какво е потребно непрестанно да бъдем в защитна позиция против отрицателните външни въздействия. Най-успешните хора си основават прочувствена преграда, която не пропуща негативизма на останалите. Тя им разрешава да мечтаят и изследват пристрастеността, която приказва за същинската им същина.

4. Намалете устрема си към надзор. Понякога се стараем толкоз да не загубим хладнокръвие, че се лишаваме от опцията да научим и изпитаме нови страхотни преживявания. Някъде там има ъгълче в мозъка ви, което знае това. И тази мисъл вътрешно ви тревожи. Когато пожелаем да отпуснем малко контрола върху себе си, откриваме и се радваме на доста повече от протичащите се неща. Причината е, че умствената ни сила е употребявана от позитивни страсти, не от боязън. Затова, вместо да се стремите да се придържате прецизно към всички правила, позволете на събитията да дойдат, да си отидат. Позволете на идващия миг да ви подари с неповторимото си знамение.

5. Помислете за опциите, които ви се дават. Всеки нов ден ви посреща без правила. Само с тези, които вие си поставяте. Животът ни не е за това какво можем да създадем, а за това какво ще създадем.

6. Заместете „ не мога” с „ мога”. Първата фраза съдържа смисъл на боязън. Прави мощните хора слаби. Щастливите – тъжни. Заслепява тези, които могат да виждат. Превръща смелите в страхливци. Ограбва от гениалното всеки популярен човек. Богати хора поради неза стартират да мислят като небогати. Намалява капацитета, прикрит във всеки човешки разум.

7. Помогнете на другите да се почувстват по-добре като тях самите. Няма нищо по-възнаграждаващо от това да окажеш помощ на някого да осъзнае личната си висока стойност. Животът ви евентуално няма да бъде измерван съгласно едно огромно достижение, а съгласно хиляди дребни. Всеки път, когато изпълняваме акт на доброта и караме някого да се усмихне, придаваме на наличието си повече значение.

8. Запазете малко от възприятието на обич и почит за себе си. Може да сте най-хубавият човек от вътрешната страна и да сте доста красиви извън. Целият свят може да изпада в страхопочитание пред вас, само че в случай че вие самите не го виждате и не го чувствате, нищо от това няма значение.

9. Разчистете ненужните главоболия. Алберт Айнщайн е споделил: „ Прекомерните притежания, търсенето на триумф с външна форма, изключителната гласност, луксът – за мен те постоянно са били изкушаващи. Вярвам, че простичкият и скромен метод на живот е най-хубав за всички. Най-добър както за тялото, по този начин и за ума”. С други думи, най-щастливо се живее, когато мисленето ни е приземено.

10. Потопете се в скъпите дребни наслаждения на живота . Основите на положителния житейски път са на всички места към нас. Върнете се към детското чувство за наслада от всичко. Вдишайте чист въздух. Усетете лекият ветрец към лицето си. Разходете се рано заран. Позволете на слънчевите лъчи да ви огреят, до момента в който се демонстрират и стартира деня. Погледнете звездите нощем. Белотата на снега. Осъзнайте света към вас, придвижването му и неизмерната му хубост, която не се купува, а е единствено подарък, и то най-великият.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР