Със сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращите полицията отбеляза

...
Със сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращите полицията отбеляза
Коментари Харесай

Протестите в Хонконг обхванаха и университетите

Със сълзотворен газ и гумени патрони против протестиращите полицията означи нов стадий в митингите в Хонконг, които не престават месеци и се трансфораха в предизвикателство против властта на Пекин.

В отговор стачкуващи възпламениха огньове и хвърляха коктейли " Молотов " в Китайския университет на Хонконг, а някои бяха въоръжени с лъкове и стрели, написа английският в. " Гардиън ".

Случващото се разгневи студентите поради решението на силите на реда да работят и в кампусите на университетите (от които до момента страняха). Полицаите на собствен ред предизвестяват, че върховенството на закона в специфичния самостоятелен район е пред " срив ", написа Би Би Си.

Сблъсъците продължиха през целия ден в разнообразни елементи на Хонконг в трети следващ работен ден, а това не бе се случвало от седмици (обичайно се провеждат в края на седмиците). Протестиращите приканиха за трети ден на стачки и блокиране на работата на метростанции.

 Протестите в Хонконг обгърнаха и университетите
© Reuters

Според локални медии студенти от " континентален Китай " са били изведени от Хонконг в името на сигурността си. След конфликтите в университета е оказана здравна помощ на най-малко 70 души. Представителите на студентите обявиха, че желаят със правосъдна заповед на забранят на полицията вход на университетска територия.

Делничната вълна на митингите стартира в понеделник, дни откакто 22-годишен студент, потърпевш при полицейска интервенция (но не непосредствено поради полицейско насилие), умря в болница.

В резултат от нея доста учебни заведения изпратиха децата у дома още тази заран (по хонконгско време), а трафикът в елементи от града замря. Полицията разчисти доста от барикадите, само че стачкуващи ги построиха още веднъж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР