Сърбия прие изключително болезнено дисквалификацията на Новак Джокович от Откритото

...
Сърбия прие изключително болезнено дисквалификацията на Новак Джокович от Откритото
Коментари Харесай

Сърбия видя световна конспирация в дисквалификацията на Джокович

Сърбия одобри извънредно мъчително дисквалификацията на Новак Джокович от Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис. Местни издания опазиха своя прославен съотечественик, а в обществените мрежи напряко е ужасно - почитатели сипят закани по шефовете на US Open, някои от които са подпечатани от сочни псувни в характерен балкански жанр.

Сръбското издание „ Телеграф “ изригна най-вече. Както е известно, нощес водачът в международната класация удари арбитър на линията по време на мача си Пабло Кареньо-Буста малко откакто беше продънен и резултатът от първия сет стана 5:6. Това коства на Джокера служебна загуба, премахване от шампионата и отнемане от всички извоювани точки и пари от наградния фонд.

Според разпоредбите, в случай че тенисист удари човек на корта, следва незабавна дисквалификация. Това се отнася освен за удар против арбитър или съперник, само че и за децата подаващи топките, а даже и за телевизионните оператори.

В Белград обаче напомнят, че единствено преди десетина дни на шампионата в Ню Йорк, който предшестваше US Open, Алияз Бедене удари оператор с топката. Тогава съдията на стола организира полемика със супервайзъра на шампионата, само че наказване не последва, а единствено предизвестие.

Според сръбското издание още по-фрапиращ е казусът с Роджър Федерер, който даже не е предизвестен, откакто удря едно момчетата, подаващи топките. Това става по време на мач на швейцареца на Australian Open. За доказателство е оповестен миг от случая с швейцареца.

„ Телеграф “ подчертава и на обстоятелството, че супервайзърът на US Open е швейцарецът Андреас Егли. Сърбите съзират интрига, че Егли желае да резервира върха на Роджър Федерер, който единствен има 20 трофеи от Големия шлем, до момента в който Рафаел Надал е с 19, а Джокера със 17.

Освен това се напомня и мача на Джокович с Доминик Тийм от „ Ролан Гарос “ 2019. Тогава духаше сериозен вятър и двамата тенисисти се оплакаха, че изискванията не са подобаващи за игра. Егли, който беше супервайзър на шампионата, обаче реши, че ситуацията не е толкоз тежко и принуди двамата да продължат мача. Джокович отпадна след пет сета.

Сръбското издание „ Блиц “ пък излиза със заглавие: „ Америка е проклета! На US Open в никакъв случай не са харесвали Джокович, само че това, което направиха нощес, трансферира всички граници “.

Интересна е позицията на локалния букмейкър „ Mozzart Bet “, който разгласи: „ За нас Джокович е първенец! Ще изплатим облагата на всички, които са заложили за победа на Ноле “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР