Сърбия и Русия са подписали споразумение за взаимни консултации по

...
Сърбия и Русия са подписали споразумение за взаимни консултации по
Коментари Харесай

Сърбия и Русия подписаха споразумение

Сърбия и Русия са подписали съглашение за взаимни " съвещания " по въпроси на външната политика, заяви Асошиейтед прес, като се базира на сръбски медии. Споразумението е било подписано в петък от външните министри на Русия и на Сърбия Сергей Лавров и Никола Селакович на среща в границите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Планът за съвещания по силата на договореността се чака да има дълготрайност от две години, заяви сръбското външно министерство. Представители на прозападната сръбска съпротива споделиха, че подписването на съглашението с Русия е знак, че Вучич се е отказал от присъединението към Европейски Съюз и води страната към доближаване с Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Опозиционната центристка Партия за независимост и правдивост съобщи, че е мъчно за поверие, че в миг, когато по-голямата част от света с паника следи дейностите на Москва, Сърбия подписва съглашение за съвещания със страна, " която директно нарушава Хартата на Организация на обединените нации и има желание за анексира (украинска) територия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР