Съпругите на украински войници, хванати в капан под обсадения в

...
Съпругите на украински войници, хванати в капан под обсадения в
Коментари Харесай

След войната Спилбърг ще създаде най-мащабния филм за Азовстал“

Съпругите на украински бойци, хванати в капан под обсадения в обсадения металургичен цех " Азовстал " в стратегическото пристанище Мариупол, желаят светът да знае през какво минават половинките им. Те се надяват тяхното обръщение да помогне за спасяването на мъжете, преди да се трансфорат в следващите жертви във войната.

„ Те в действителност са на лимита на силите си “, споделя Катерина Прокопенко пред „ The ​​New York Times “ за хванатите в капан бойци, измежду които е нейният брачен партньор, подполковник Денис Прокопенко.
 Петков във Вашингтон: Съединени американски щати ще ни доставят полутечен газ на по-ниски цени от съветския 11 май 2022 | Министър-председателят на България Кирил Петков се срещна във Вашингтон с американският вицепрезидент Камала...
Юлия Федосюк, чийто брачен партньор сержант Арсений Федосюк също е там, споделя, че вътре евентуално има към 3000 мъже, които към момента са живи.

„ Целият свят ги поучава да се предадат, без да схваща, че това би означавало крах за тях “, споделя Федосюк пред „ Times “.

Прокопенко на 27 година и Федосюк на 29г. приказват съвсем всеки ден със съпрузите си посредством сателитната система Starlink. Въпреки че всички дами, деца и възрастни хора са били евакуирани от металургичния цех, както заяви вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук, украинските бойци са действителния отпор против цялостно завладяване от страна на Русия на стратегически значимия и тежко засегнатият град Мариупол.

Прокопенко и Федосюк са разтревожени, че времето изтича, защото съпрузите им са изправени пред ужасяващи условия, включително - дефицит на храна и чиста вода. Хранят се единствено един път дневно и стоят " в мръсни стаи, в изби или върху отломки ", споделя Прокопенко, като прибавя, че рискът да бъдат повалени от снайперист или бомба е голям. „ Трябва да са вътре от самото начало “, споделя тя.

Прокопенко споделя, че е забелязала смяна в мощния глас на брачна половинка си, който е привикнала да чува нормално, защото изискванията се утежняват.

„ Той ми приказва с нежни думи и пита за елементарни неща, които доста от тях като че ли към този момент са почнали да не помнят. Като това какво е да живееш в апартамент, да ядеш сладолед, картофи и топла чорба “, споделя Прокопенко. " Всички бойци мечтаят за топъл самун, тъй като ядат разполагат само с плесенясал. Надеждата им е за чиста питейна вода. "

Да чуе от брачна половинка си какво претърпяват той и останалите, е същинско тестване за Прокопенко. „ Срам ме е, че пребивавам естествен живот: имам легло, възглавница, питейна вода и лекарства “, споделя тя. „ А в другата прекаленост са брачният партньор ми и другарите му, които не могат да си го разрешат, срамя се и съм тъжна от този факт. “

Тя има вяра, че единственият й късмет е да показа пред света мрачните разкази, които брачният партньор й споделя. „ Не би трябвало да разрешаваме да умрат “, споделя Прокопенко. " Призоваваме за деяние. Плачем. Сърцето ни се къса, желаеме да ги спасим. "

А светът в действителност има потребност да научи историята им, с цел да си даде сметка по какъв начин човечеството е тръгнало в неправилна посока.

„ Сигурна съм, че след войната Спилбърг ще сътвори най-мащабния филм за „ Азовстал “ и всички режисьори ще се борят да са допустимо най-близка до реалносттта “, споделя Прокопенко. „ Дори няма да е нужно да се прибавят детайли на фантастика, тъй като всички ужаси, които се случват в научно-фантастичните филми, са действителност. “

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР