Съпругата на новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски Елена е

...
Съпругата на новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски Елена е
Коментари Харесай

Апартаментгейт удари и Зеленски

Съпругата на новоизбрания президент на Украйна Володимир Зеленски Елена е купила неподвижен парцел в Крим през април 2013 година, което е преди присъединението на полуострова към Русия.

Това прецизират през днешния ден от пресслужбата на новия държавен глава в отговор на гръмналите през вчерашния ден разкрития, тиражирани в съветските издания. „ Имотът е добит на пазарна цена, освен това в Украйна са платени всички наложителни данъци. Заради противозаконната анексия на Крим от Русия фамилията на Зеленски в никакъв случай не е употребило този парцел. Договорът за покупко-продажбата е нотариално регистриран в Киев “, акцентират от пресслужбата.

Освен това Зеленски е заявил жилището в качеството си на претендент за президент в сходство с настоящото в Украйна законодателство. „ Семейството му счита да употребява този парцел единствено след наложителното връщане на Крим към Украйна. А това е следващата измислена „ сензация “, която изцяло неоснователна “, се акцентира в известието.

Крим остана в състава на самостоятелна Украйна като самостоятелна република след разпадането на руския съюз. Но след районния референдум през март 2014 година полуостровът влезе в състава на Русия. Украйна не признава резултатите от допитването и смята територията за своя, само че краткотрайно окупирана. Страните от Европейски Съюз и Съединени американски щати дефинират дейностите на Русия като анексия и постановиха наказания против редица компании, политици и предприемачи. Русия твърди, че тематиката за Крим е закрита вечно и полуостровът й принадлежи.

Вчера Ройтерс заяви, че брачната половинка на Зеленски Елена е купила неподвижен парцел в Крим на по-ниска от пазарната цена от предприемача Александър Буряк. Агенцията се базира на публични данни за приходите и имотния указател. Апартаментът е ситуиран в ЖК „ Император “ до „ Лястовиче гнездо “. Зеленская го е придобила за към 1 200 $ за квадратен метър на общата сума от близо 163 000 $ през април 2013 година Към оня миг цената на жилищата в комплекса „ Император “ се е движила сред 2 800 до 4 000 $ за квадрат.

Сега обаче апартаментът е разгласен за продажба на цена 790 000 $, което е 5 пъти повече от сумата, за която е платен от Елена Зеленская. Украинският олигарх Игор Коломойски допуска, че Буряк е продал жилището на такава ниска цена поради финансови компликации на личната му Брокбизнесбанк. Националната банка на Украйна разгласи тази финансова организация за неликвидна 10 месеца след въпросната договорка с парцела. Буряк взе участие в предизборната акция на Зеленски като наблюдаващ на хода на гласуването в Кривой Рог, където е роден новоизбраният президент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР