Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков реагира на думите на

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Кирил Петков реагира на думите на
Коментари Харесай

Петков реагира на думи на Майк Помпео. Ето какво каза


Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков реагира на думите на някогашния държавен секретар на Съединените щати Майк Помпео. Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ счита, че България би трябвало да преразгледа решението да не се добива шистов газ. 

„ Ясно желая да кажа, че това, което някогашният основен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео е споделил, съгласно нас е геополитически неточно и не би трябвало никой, от която и да е страна, да ни дава такива препоръки. Ние сме „ за ” диверсификация - от азерски газ, полутечен газ, за търсене на газ в Черно море, само че не и за хидравлично разтрошаване на житницата на България ”, сподели някогашният министър председател, представен от NOVA.

По-рано някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, по време на проведена от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) лекция на тематика: „ Геополитическата значителност на България: След нашествието в Украйна и капацитетът на България като районен енергиен водач “, сподели, че с отхвърли си от нуклеарната сила и въглищата и с непосредствения преход към енергийни източници, разчитащи на слънцето и вятъра, " ние предадохме личните си нации ".

" Можем да начертаем нов път и съм убеден, че България ще го направи ", съобщи той и добави, че отговорът на проблемите с енергийните доставки не би трябвало да се търси в чужбина, а тук, в това число посредством капацитета за рандеман на шистов газ. Българската стопанска система се нуждае от 3 милиарда кубични метра газ на година, а в това време страната има находища от 500 милиарда кубични метра. Помпейо прикани и за понижаване на бюрокрацията, тъй че тези находища да могат да бъдат добивани на цени, които всеки български жител да може да си разреши.

Днешните фракинг технологии за рандеман на шистов газ са доста по-чисти от съветския нефт, сподели Помпео.

„ Не позволявайте на тесногръди, зле осведомени, неосноваващи се на обстоятелствата причини на шепа деятели да унищожат бъдещето на вашите нации “, прикани Помпео. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР