Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков атакува това, което той

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков атакува това, което той
Коментари Харесай

Кирил Петков размаха пръст на ГЕРБ, отправи предупреждение

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков нападна това, което той назова " ново болшинство " в Народното събрание - ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ". В изказване пред кореспонденти Петков насочи предизвестие, че може да се стигне до проблем сред обединенията, съставили държавното управление.

Поводът бе отхвърлянето през вчерашния ден на законопроекта на ПП-ДБ за смяна в КПКОНПИ. На първо четене мина единствено планът на ГЕРБ, напомня Епицентър.
-->
Няма да има дългоденствие, в случай че ГЕРБ продължи с плаващите болшинства, а ние да сме им смокинов лист, сподели той.

Няма по какъв начин да продължи този парламент, в случай че ГЕРБ продължава с плаващите болшинства. Това е освен предизвестие, а апел, че те вкарват голям риск в политическата система, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„ Използването на плаващото болшинство с Движение за права и свободи и „ Възраждане “ е проблем за нас “, акцентира Петков.

Нашият боязън е какъв брой от комисиите ще отидат при Движение за права и свободи и какъв брой - при " Възраждане ", уточни съпредседателят на Политическа партия.

" Цялото общество е настръхнало по тематиката на промяната на Гешев със Сарафов, за наша голяма изненада чуването на правосъдния министър беше блокирано с гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Това е притеснителна наклонност, какво има да се крие, за какво няма бистрота по тази тематика ", съобщи в коридорите на Народното събрание Кирил Петков.

Вчера следобяд от ПП-ДБ са поискали министърът да пристигна в правна комисия, напомни Петков.

" Там беше блокирано чуването отново с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ въздържал се “ от „ Възраждане “. Това демонстрира две доста притеснителни трендове – какво има да се крие, за какво не желаеме да има бистрота по тази тематика ", изясни съпредседателят на " Промяната ".

" Защо ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокират значими за обществото неща ", попита риторично Петков.

Той добави, че от ПП-ДБ нямат проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, „ с цел да могат да управляват държавното управление в първата ротация “.

Кирил Петков повдигна въпросът за какво ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокират значими за обществото неща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР